FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo statečně bojovalo! Výsledek je krutý

Znojmo statečně bojovalo! Výsledek je krutý Z n o j m o - Souboj Davida s Goliášem dopadl před zaplněnou Hostan Arenou ve prospěch favorita. Znojmo první půli odehrálo s přílišným respektem a brzy prohrávalo o dvě branky. Ve druhé půli však podalo velmi sympatický výkon a Spartě situaci zkomplikovalo. Hnaníček snížil a Znojmo se pokoušelo vyrovnat, ve své snaze však ještě v závěru dostalo dva góly. O postupujícím je tak již před odvetou v Praze rozhodnuto. Naše hráči se však za výkon v žádném případě nemusí stydět.

 
 
1.zOF Ondrášovka Cup, středa 19.10.2011
1.SC Znojmo FK - AC Sparta Praha fotbal  1:4  (0:2)
Branky: 54. Hnaníček - 3. Krejčí, 16. Grajciar, 84. Krejčí, 86. Kadlec
ŽK: 31. Yonov, 60. Švarc, 68. Mička - 26. Brabec, 32. Matějovský, 74. Sionko.
Rozhodčí: Petr Mikel - Ivo Nádvorník, Zdeněk Dobrovolný - Dušan Mojžíš
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Hříbek, Yonov (K), Mička, Švarc - Okleštěk (78. Krhut), Trnovec (67. Pacanda), Lacko, Zifčák - Hnaníček, Vašíček
AC Sparta Praha fotbal: Švenger - Pamič, Brabec, Jarošík, Vidlička - Sionko (80. Mareš), Matějovský (K), Grajciar, Krejčí, Hušbauer - Slepička (62. Kadlec)
Počet diváků: 4195
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Už hodinu před zápasem byla hlavní tribuna Hostan Areny takřka zaplněna, návštěva se nakonec vyšplhala na rekordních 4195 diváků! Nebylo divu, do Znojma přijela Sparta Praha a takový soupeř se zde neukáže každý den. To jakoby domácí v první půli svazovalo. Přílišný respekt také znamenal rychlé vedení Sparty. Už ve třetí minutě se prosadil z bezprostřední blízkosti hlavou mladík Ladislav Krejčí, který zužitkoval výborný centr od Sionka.

Vůbec Libor Sionko, který během vojny navlékl na rok znojemský dres, byl velmi aktivní. Další šanci měl však Hušbauer, který svoji střelou do horního rohu branky pořádně protáhl Vlastu Hrubého. Ten si rozhodně v utkání na nudu stěžovat nemohl. V 16. minutě přišel ve středu hřiště souboj kapitánů Yonova s Matějovským. Yonov zůstal ležet na zemi, rozhodčí neposoudil střet jako nedovolený a Matějovský tak mohl vyslat do gólové šance Petera Grajciara. Ten si s nabídnutou možností poradil skvěle a zamířil přesně k levé tyči - 0:2. Ještě předtím trefil Krejčí spojnici znojemské brány.

Se Znojmem to nevypadalo vůbec dobře a ukazovalo to na pořádný gólový příděl. Domácí však přežili Hušbauerovu další nepříjemnou střelu a postupně začali odhazovat ostych. V dalších minutách však vyvolávaly emoce především nedovolené zákroky. Zvláště ten Brabcův pak vzbudil velké vášně. Brabec zasáhl ve vápně Jihomoravanů kopačkou do obličeje Hříbka a byl potrestán žlutou kartou. Nemohl by se však nikterak divit, kdyby se mu před očima začervenalo. Roman musel být kvůli krvavému zranění ošetřen, do hry se ovšem dyjákovický bojovník opět vrátil. Bylo by otázkou, jak by se Sparťanům dařilo při případném vyloučení, to už jsou ale jen kdyby.

Rozhodčí měl každopádně s řízením, především první půle, plné ruce práce. Pražané si do přestávky vypracovali ještě jednu gólovku. Grajciarovu střelu ovšem opět výborně zneškodnil Hrubý. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro hosty a mnozí už čekali, že o osudu utkání už je rozhodnuto.

Ovšem nebylo tomu tak. Znojmo zahodilo v druhé půli respekt a hrálo s favoritem vyrovnanou partii. Když se pak v 54. minutě podařilo skórovat po krásné akci s Lackem Josefu Hnaníčkovi, domácí byli znovu ve hře - 1:2. Sparta už se do tolika šancí nedostávala a pokud ano, byl připravený Hrubý. V průběhu pak znojemské šance na vyrovnání přišel podpořit Milan Pacanda. Ten mohl sledovat jak v 69. minutě vykopával Yonov hlavičku Sionka z brankové čáry.

Jihomoravané v jednu chvíli Spartu zatlačili, ale každé jejich akci chyběl finální krok. Veškeré akcie skončily pro domácí v závěru utkání. Znojmo se neuchýlilo k bránění výsledku 1:2 a proto mohl Ladislav Krejčí využít většího prostoru a dorazit svoji předchozí skvěle vychytanou hlavičku do sítě - 1:3. Hned poté přišla další gólová akce. Václav Kadlec dostal do vápna pas na přední tyč a v tutovce se nemýlil - 1:4.

Sparta si tak do Prahy odváží výsledek, který ji v podstatě zajišťuje postup již před odvetou. Pro Znojmo je konečný výsledek příliš krutý. Za výkon v druhé půli si domácí zasloužili poněkud mírnější skóre. Přesto však mohli Jihomoravané odejít z hřiště se vztyčenou hlavou, svým výkonem určitě nezklamali.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies