FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Výborný výkon, tři góly, čiské konto. Proti polskému vicemistru z Gliwic první výhra v přípravě

Výborný výkon, tři góly, čiské konto. Proti polskému vicemistru z Gliwic první výhra v přípravě R y b n i k - K a m i e ń - Po nepovedeném sobotním utkání s Pískem nás čekal těžký protivník - polský vicemistr Piast Giliwice. Tentokrát to byl ale od našich barev od první minuty zdaleka jiný výkon. Odehráli jsme výborné utkání, už ve 2. minutě nás dostal do vedení Michal Holub, postupně jsme náskok navyšovali a připsali si první výhru v přípravě, která těší o to víc, že byla s nulou a proti těžkému soupeři.

 
 
příprava, pondělí 6.2.2017
Piast Gliwice - 1.SC Znojmo FK  0:3  (0:2)
Branky: 3. Holub, 34. Teplý, 60. Klíma
Piast Gliwice: Rusov - Flis, Girdvainis, Mokwa, Mójta, Badia, Bukata, Sopel, Niemiec, Gojko, Sekulski.
Do utkání zasáhli: Szmatuła, Sulima, Wawoczny, Szymkowiak, Borkała, Krakowczyk
1.SC Znojmo FK: Doleček - Helísek, Odehnal, Svozil, Javůrek, Holub, Nepožitek, Urbančok (75. Motal), Přerovský (c) (56. Klíma), Teplý, Novák (75. Kirschner)

Komentář k zápasu

I před utkáním s Gliwicemi musel trenér Kučera počítat absence. K indisponovaným Cihlářovi, Mezlíkovi, Cheredovi, Njiremu, Štrombachovi, Bognerovi a Štěpanovskému se přidali Rapouch se Šamánkem. Kouč přes tyto problémy sestavil konkurence schopnou skvadru, o čemž vypovídá průběh utkání. Trenér Piastu poslal stejně jako proti Baníku do zápasu kombinovanou sestavu, hrál i střelec dvou sobotních gólu do sítě Ostravy Sekulski. Po dlouhé době jsme konečně zlomili pravidlo nepovedených úvodů a sami šli už ve třetí minutě do vedení. Teplý měl na pravém křídle dostatek prostoru k centru, Novákova střela byla sice posléze zablokována, ke gólové dorážce se však dostal Michal Holub. Získali jsme tak kýženou výhodu vedení, z které jsme také náležitě těžili.

Dobrý pohyb, kombinace, vyhrané souboje, to nás v utkání zdobilo a logicky jsme tak soupeře nepustili do žádného tlaku. Ano, Gliwice měly příležitosti, tu největší ovšem dokázal Sekulskimu bravurně zlikvidovat Jirka Doleček. Polský vicemistr si naopak musel dávat pozor na zadní vrátka. V 33. minutě dal o sobě opět výrazně vědět Jakub Teplý, hrající ve skvěle formě. Před velkým vápnem měl bránícího hráče, podíval se, kde stojí brankář, a pak krásným obstřelem vymetl šibenici.

Druhý poločas už zprvu nenabídl tolik ofenzivních akcí, Gliwice jsme takřka nepouštěli do šancí. Dobře organizovaná a pozorná obrana v bráně s jistým Dolečkem nedávala soupeři se nadechnout k nějakému náporu. Svůj náskok jsme naopak ještě navýšili. Javůrek servíroval z levé strany před bránu, kde se prosadil střídající Jirka Klíma. Čisté konto nám Piast mohl překazit až v závěru, nejprve měl snížení na hlavě po rohovém kopu Wawoczny, míč ale poslal nad. Pak vychytal Dolík v obrovské tutovce Szymkowiaka. Skóre se ještě jednou mohlo měnit i na druhé straně. Klímič předvedl skvělou individuální akci, zbavil se obránce, nakonec ale ztroskotal na brankáři.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Výborný výkon. Takhle má vypadat každý zápas, s takovým elánem a chutí. Dali jsme tři krásné góly. Jsem rád i za čisté konto. Po ostudě s Pískem jsme si spravili chuť.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies