FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Dvakrát ve vedení? Ani to nám nestačilo. Výhru proti Vítkovicím vystřelil až Lukáš Motal

Dvakrát ve vedení? Ani to nám nestačilo. Výhru proti Vítkovicím vystřelil až Lukáš Motal Z n o j m o - Proti Vítkovicím jsme plnili roli papírového favorita a bylo to tedy doslova o chlup. Do 30. minuty a našeho vedoucího gólu jsme sice byli lepším týmem, pak jsme si ale začali pořádně zahrávat. Vítkovice dokázaly v druhém dějství srovnat a stejná záležitost se jim zdařila i po našem druhém vedení. Až v 89. minutě rozhodl a naší vydřené výhře Lukáš Motal, přičemž Vítkovice ještě poté nastřelily tyč.

 
 
7.k.FNL, čtvrtek 15.9.2016
1.SC Znojmo FK - MFK Vítkovice  3:2  (1:0)
Branky: 30. Njire (pen.), 67. Urbančok, 89. Motal – 60. Kraut, 84. Mišinský
ŽK: 3. Rybička, 72. Klíma, 77. Motal – 47. Hruzík, 76. Cverna
Rozhodčí: Váňa – Blažej, Flimmel
1.SC Znojmo FK: Doleček – Chereda, Svozil, Odehnal, Javůrek, Nepožitek (c) (67. Šumbera), Motal, Bartolomeu (85. Yilmaz), Njire, Urbančok, Rybička (55. Klíma).
MFK Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Coufal (c), Hruzík, Fiala (72. Texl), Hlavsa, Vaněk, Demeter, Ondráček (71. Duda), Mišinský, Kraut
Počet diváků: 944
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Sestava se oproti Prostějovu proměnila. Již v základu nastoupil Bartolomeu, Javůrek a Chereda. Tomáš Cihlář dostal po dlouhém zranění v hustě nabitém programu prostor pro odpočinek, David Helísek měl drobné zdravotní obtíže. Utkání jsme odstartovali velice dobře, měli poziční převahu, diktovali tempo a dostali se i ke dvěma dobrým šancím. V 8. minutě se do nadějné pozice propracoval Rybička, ovšem mířil doprostřed brány. Ještě blíže byl ke gólu po rohovém kopou z patnácté minuty Jarda Svozil. Míč mu přistál na hlavu, náš stoper jej však špatně trefil.

Do vedení jsme se dostali až ve 30. minutě. Vítkovičtí zahráli v pokutovém území rukou a penaltu proměnil stejně jako v Prostějově Stijepo Njire. Nováčka jsme ale vedením nezlomili, naopak pak to byly Vítkovice, které hrozily. Už ve 32. minutě mohlo být vyrovnáno, Jirka Doleček byl ale razantně proti a Fialu vychytal. Dalekonosnou střelou pak navázal Mišinský, i tentokrát byl ale náš gólman stoprocentní. Do kabin jsme tak šli za hubeného vedení 1:0.

Druhé dějství přineslo scénář jen pro otrlé povahy. Chyběla nám na hřišti větší jiskra a převážně jsme se trápili, hosté toho dokázali využít, i když i trochu se štěstím. Po nenápadné akci z pravé strany jsme nejprve vykopávali míč z brankové čáry, Dominik Kraut byl ale pohotový. Srovnáno. Trenér Kučera se snažil hru oživit a v 67. minutě poslal do hry Šimona Šumberu. Ten byl jen pár vteřin na hřišti a už mohl slavit gól Dominika Urbančoka, který střelu z ostřejšího úhlu proměnil ve svoji první trefu ve Fotbalové národní lize.

Zdaleka však nebylo vyhráno. V 83. minutě ještě vyslal varování Patrik Demeter, o minutu později bylo podruhé srovnáno. Branka to byla krásná. Parádní centr před bránu uklidil hlavou do sítě Vladimír Mišinský. Ani to však nebyl konec. V 89. minutě jsme zahrávali rohový kop, po němž brankáře Kostolanského prostřelil Lukáš Motal a vstřelil první gól ve znojemském dresu. Tušíte však správně, skóre se ještě mohlo měnit. V 90. minutě mohly Vítkovice potřetí srovnat, trefily však tyč! Pro nás tedy tři body, pro hosty krutá záležitost, podruhé v řadě přišli alespoň o bod až v 89. minutě.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Ze začátku utkání jsme působili dobrým dojmem a postupně byl dojem horší a horší. Vedli jsme 1:0, byli jsme na koni, možná to chtělo větší odvahu v přechodové fázi. Bohužel jsme nedali gól na 2:0, od kterého bychom se mohli odrazit. Vítkovice byly hodně nepříjemné, až do konce utkání se rvaly o body. Hrály velice dobře. Udělat ze tří zápasů v devíti dnech bylo hodně těžké, navíc v horkém počasí. Od soboty jsme měli však dost volna na to, abychom se na zápas s Vítkovicemi připravili.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies