FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Tři minuty zkázy. Most si odváží ze Znojma tři body

Tři minuty zkázy. Most si odváží ze Znojma tři body Z n o j m o - V rámci 29. kola Fotbalové národní ligy jsme na Městském stadionu V Horním parku přivítali Most a jak už bylo avizováno, šanci dostali další hráči širšího kádru. Svůj debut tak například absolvoval junior Roman Nehyba. Baník už je sice jistým sestupujícím, ovšem na jihu Moravy se předvedl v sympatickém světle. Kurz utkání mohl nabrat jiný směr, naše velká šance ze závěru první půle ale nebyla zužitkována. Most naopak v dějství druhém dokázal dvakrát udeřit a během tří minut poslat náš tým do kolen.

 
 
29.k. FNL, neděle 24.5.2015
1.SC Znojmo FK - Mostecký FK  0:2  (0:0)
Branky: 76. Procházka, 79. Veselinovič
ŽK: 42. Svozil (ZNO), 86. Nehyba (ZNO) – 42. Veselinovič (MST)
Rozhodčí: Marek – Peřina, Pochylý
1.SC Znojmo FK: Ilizi – Njire, Dreksa, Cihlář (c), Pázler (70. Levai), Nepožitek (46. Nehyba), Okleštěk, Stáňa, Hříbek, Svozil, Žondra (62. Ledecký).
Mostecký FK: Mandous – Schůt, Veselinovič (90. Wermke), Šural, Běloušek, Procházka (c), Kurtaj, Fall (86. Schön), Koudelka (71. Koukal), Řehák, Hanzlík.
Počet diváků: 305
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Most rozhodně do utkání nenastoupil jako zlomený tým, který už má jistý sestup, právě naopak. Baník byl aktivní, ovšem do žádné velké šance se propracovat nedokázal. My jsme naopak zahrozili nebezpečným přímým kopem Njireho, s kterým si ale Mandous nadvakrát poradil.

Zajímavých momentů bylo po skromnu. Se závěrem první půle se to ale přece jen trochu změnilo. Ovšem se svým průnikem a následnou střelou neuspěl ani Stáňa, ani Pázler. Hostům na druhé straně zase při střelbě chyběla větší razance. Největší šance se urodila až ve 45. minutě. Pázler měl ve vápně dostatek čase rozmyslet si kam míč pošlu, nakonec ale střela nevyšla podle představ a míč skončil nad bránou.

Do druhé půle naše sestava omladila o juniora Romana Nehybu, který tak absolvoval svůj debut za a-tým. Bezbrankový stav zůstával i ve druhé půli dlouho nezměněn. Snažili jsme se tlačit do útoku, ovšem trápení v naší hře pokračovalo. V 66. minutě se Pázler dokázal prokličkovat až ke střele, ovšem zakončení šlo doprostřed brány, kde stál připravený Mandous.

Most se tak chopil šance a jeho vedení přišlo jako blesk z čistého nebe a to doslova. Rána Jana Procházky z 76. minuty totiž byla jako z jiné galaxie. Od postranní čáry vyslal z dobrých pětatřiceti metrů nechytatelnou střelu do růžku. A trefu ocenilo sportovně i domácí publikum. Očekávaný tlak za vyrovnáním byl pak doslova zchlazen o tři minuty později, kdy zakončil přečíslení Mladen Veselinovič. Na tyto dva údery jsme nedokázali nalézt odpověď a zbytek utkání už byl z naší strany dohráván v křeči, jiskru se zažehnout nepovedlo. Most si tak po zásluze ze Znojma odvezl výhru.

Ohlasy

Ludevít Grmela: Pokračovali jsme v trendu a vizi klubu dát v posledních zápasech šanci mladým hráčům. Bohužel těm mladým, ti starší, zkušenější nepomohli, ať už je to Okleštěk nebo Žondra, bylo jich více. Já beru ten zápas jako ukázku toho, co říkáme poslední dobu, jestli tady někteří mladí hráči mají zůstat nebo ne, ale zároveň i ti staří, když vidíme, že to podcení. Nejvíce mě mrzí prohra kvůli divákům, ale věřím, že vidí, že dáváme šanci mladým hráčům. Hrál například poprvé za muže Roman Nehyba.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies