FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Domácí výhra nad Líšní posunula starší dorost do klidného středu tabulky

Domácí výhra nad Líšní posunula starší dorost do klidného středu tabulky Z n o j m o - Starší dorost potvrdil výhru z Třince a v domácím prostředí v bojovném utkání porazil třetí tým tabulky - Líšeň. Zpočátku to nevypadalo na tříbodovou radost, běh utkání však změnil v závěru první půle proměněnou penaltou Patrik Martinek. Druhé dějství již patřilo nám a po těsné výhře a čistém kontu brankáře Jirky Koukala jsme si připsali tři body. Ty nás posunuly do klidného středu tabulky.

 
 
13. (Čafka), čtvrtek 26.10.2017
1.SC Znojmo FK - SK Líšeň  1:0  (1:0)
Branky: 43. Martinek (pen.)
ŽK: 90. D. Svoboda
Rozhodčí: Hlubinka - Laštůvka, Večeřa
1.SC Znojmo FK: Koukal (c) - Koch, Herman, Pacula, M. Svoboda - Kratochvíl (63. Sysel), Křivánek, Martinek (77. Dolejší), Kaššai (90. Sivera) - V. Švarc, Kochan (71. Merhaut)
SK Líšeň: Leznar (43. Maltsev) - Papež, Kotoun, Kapusta, Rolinek, Rajsigl (55. Červík), D. Svoboda, Rylich (46. Mikeš (71. Zbitek), Dostálek (45. Horký), Šustr, Šperka (c)

Komentář k zápasu

První poločas se odehrával převážně ve středu hřiště a byl to především boj. Kombinace si oba týmy příliš neužily a i šancí bylo poskrovnu. Ačkoliv byla hra vesměs vyrovnaná, hosté se narozdíl od našeho týmu dokázaly propracovat do více zakončení. Byl to především Rolinek, který zaměstnával znojemskou obranu a brankáře Koukala. V 15. minutě se musela dvojka A-týmu natáhnout k tyči a vyrazit střelu z otočky. V 18. minutě se rodák z Micmanic také musel natahovat, tentokrát však střela Rolinka proletěla těsně vedle brány. Do třetice to pak zkoušel hráč Líšně individuální akcí, v nejdůležitější chvíli ho zradil terén a míč tak skončil z hranice velkého vápna nad.

Naši mladíci se do první vážnější šance dostali až ve 36. minutě. Švarc poslal z pravé strany centr před bránu, kde hlavou jen těsně minul bránu Kaššai. Jak bylo zmíněno, svěřenci trenéra Bečky se sice do zakončení takřka nedostávali, přesto se dostali do vedení. Kličkovanou Švarce musela obrana Líšně zastavit v pokutovém území nedovoleně a pískala se penalta. Tu proměnil s notnou dávkou štěstí Patrik Martinek. Smůla hostujícího brankáře byla dvojnásobná v tom, že si při zákroku otočil prst a musel být střídán. Přesto mohla Líšeň ještě srovnat. Přímý kop mířící do šibenice však fantasticky vytáhl brankář Koukal a udržel Znojmo ve vedení.

Líšeň měl ve druhém dějství jasný plán, minimálně vyrovnat. Ovšem utkání jsme měli ve své moci my. Brankář Koukal nemusel řešit žádnou složitou situaci, Znojemští naopak hrozili. Pojistku mohli přidat už v úvodu druhého poločasu. Kaššai dával do vápna pod sebe na Švarce, po jehož přiťuknutí zakončoval Martinek. V druhém gólu mu však zabránil dobrým zákrokem Maltsev.

Síť v dalším průběhu nerozvlnil ani Kaššai, jehož svižná střela pohladila boční síť, ani Švarc, jehož dost možná gólovou střelu překazil obranný skluz. Soupeř se dostával do zakončení jen sporadicky a když ano, skončil pokus nad bránou jako v případě střely Kotouna. Přesto jsme se mohli obávat, jelikož těsně vedení nebylo rozhodně pohodlným náskokem. Pojistka však ne a ne přijít, přestože jsme měli řadu dobře rozjetých brejkových situací, kterým však chybělo lepší finální řešení. Mrzet nás to ale nakonec nemuselo. Vítězství jsme uhájili a mohli se radovat z plného počtu bodů.

Ohlasy

Karel Bečka (Znojmo): Utkání jsme ubojovali, šancí jsme neměli tolik, zvláště v první půli. Naštěstí Martinek proměnil penaltu. Když to vezmu z druhé strany, soupeř se za celý zápas do pořádné gólovky ze hry nedostal. Naše obranná činnost byla v pořádku. Škoda, že z možností v druhé půli jsme nepřidali druhý gól. Po výhře jsme se posunuli do středu tabulky, čekají nás do konce podzimu ještě dvě kola. Pokud by se nám povedlo uhrát tři, čtyři body, mohla by být s podzimem spokojenost.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies