FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Skvělý Koukal držel akcie staršího dorostu dlouho nad vodou, Sigmě B jsme ale nakonec podlehli

Skvělý Koukal držel akcie staršího dorostu dlouho nad vodou, Sigmě B jsme ale nakonec podlehli Z n o j m o - Vedoucí tým tabulky ve Znojmě splnil roli favorita, takřka celý poločas však narážel na velký problém v podobě našeho gólmana Jirky Koukala. Ten kapituloval po sérii velkých šancích až ve 43. minutě. Těsný výsledek po půli znamenal, že jsme byli blízko bodům. Nevzdali jsme se ani za stavu 0:2, z pokutového kopu snížil Milan Moravec. Kýženého vyrovnání už jsme však nedosáhli.

 
 
15. (Čafka), středa 30.8.2017
1.SC Znojmo FK - SK Sigma Olomouc B  1:3  (0:1)
Branky: 71. Moravec - 43. Vybíral, 60. Langer, 88. Macháček
ŽK: 50. Svoboda, 60. Křivánek, 80. Pacula - 50. Štencel, 70. David, 81. Langer, 89. Galus
Rozhodčí: Černý - Laštůvka, Moravec
1.SC Znojmo FK: Koukal - Koch, Pacula, Herman, Svoboda, V. Švarc (70. Jucha), Moravec (c), Křivánek, Kaššai (61. Kochan), Merhaut (77. Sivera), Dolejší (46. Sysel)
SK Sigma Olomouc B: Pitron - Boukhatem (c), David (84. Kratochvíl), Žďánský (66. Filípek), Galus, Vybíral, Raab (69. Macháček), Kubáč, Langer (89. Fencl), Štencel (55. Cikryt), Aujenský

Komentář k zápasu

Sigma ještě nepoznala hořkost porážky a své kvality plně prokázala i ve Znojmě. Hanáci museli být po většinu první půle poměrně zoufalí, jelikož naráželi na bravurního Jirku Koukala, který předváděl jeden výborný zákrok za druhým a držel naše akcie nad vodou. Už v úvodu se blýskla dvojka A-týmu proti střele z dvaceti metrů Žďánského. Následně vychytal i Langra, jehož střela mířila do horního růžku. Další úspěšný zásah přidal proti pokusu Galuse, který šel takřka sám na bránu. Stejnému hráči neudělal radost ani v dalším úniku. Zkrátka hosté měli šance na několik utkání dopředu. Když už se jim povedlo našeho gólmana překonat, stálo v cestě břevno, na brankové čáře obránce a nebo Aujenský ve velké šanci přestřelil.

Tuto neefektivitu jsme mohli potrestat, přes dobře kombinujícího soupeře se nám sice do možností dostávalo těžko, ale dvě dobré jsme si vypracovali. Merhaut unikl po pravém křídle, jeho zakončení šlo nakonec jen těsně vedle vzdálenější tyče. Po jedné ze standardek se pak k odraženému míči dostal Křivánek, mířil ale jen do boční sítě. Do kabin se však za nerozhodného stavu nešlo. Sigma odčarovala kouzlo Koukala ve 43. minutě, přesnou střelou zpoza vápna se prosadil Martin Vybíral.

Druhý poločas už nebyli hosté zdaleka tak dominantní a svěřenci trenéra Bečky dokázali hru vyrovnat. Jirka Koukal se ale opět nenudil, zvláště reflexivní zákrok proti hlavičce z bezprostřední blízkosti byl skvělý. Stav byl tak těsný a byli jsme i kousek od vyrovnání. Švarc ale pálil po pěkném zpracování míče těsně vedle a stejně dopadl i Merhaut. Když pak v 60. minutě využil Štěpán Langer přihrávku za obranu ve druhý olomoucký gól, zdálo se, že je hotovo. Jenže naši mladíci se nevzdali.

Střídající Jucha byl na hřišti pár okamžiků a už se řítil sám na bránu, načež musel být nedovoleně zastaven Davidem. Pokutový kop s přehledem proměnil kapitán Milan Moravec a dal nám naději. Hanáci si však bohužel vedení vzít nenechali a v 88. minutě přilepil nálepku na tři body gólem do prázdné brány Marek Macháček.

Ohlasy

Karel Bečka (Znojmo): Stál proti nám velmi kvalitní soupeř, ale především v první půli jsme mu naším výkonem hodně pomohli. Byli jsme zbytečně zakřiknutí, nehráli jsme dobře, nechodili jsme do soubojů. Ve druhé půli už to bylo lepší, škoda, že jsme za stavu 0:1 nedali dva samostatné nájezdy na bránu. Jirka Koukal potvrdil, proč je v A-týmu, ještě se musí zbavit drobných chyb, které je schopný vyprodukovat.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies