FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Juniorka uspěla na hřišti lídra soutěže! Porazila Slavii!

X a v e r o v / Z n o j m o - Bodovat na hřišti vedoucího týmu tabulky? Podle papírových předpokladů velmi složitá věc, na hřišti to však nakonec vypadalo úplně jinak. Domácí tým a favorit utkání šel sice v první půli do vedení, ale ještě v téže části dokázal snížit Stáňa. Klíčové momenty pak přišly na začátku druhé půle, kdy se v krátkém časovém sledu trefili Janák a Pokorný. Na tento šok dokázala Slavia odpovědět pouze snižující brankou.

 
 
34.kolo, pátek 25.4.2014
SK Slavia Praha-fotbal - 1.SC Znojmo FK  2:3  (1:1)
Branky: 2. Vondráček, 63. Peterka – 31. Stáňa, 52. Janák, 54. Pokorný.
ŽK: 39. Šálek, 67. Honz.
Rozhodčí: Martin Nenadál - Ondřej Černý, Koval.
SK Slavia Praha-fotbal: Hrubeš – Bejbl (86. Mac), Souček, Sodoma (76. Liška), Eschmann (54. Peterka), Salašovič, Čepelák (C), Šimeček, Vondráček (64. Mensah), Zámečník, Prosek.
1.SC Znojmo FK: Doleček - Honz, Pokorný, Odehnal (C), Šálek - Stáňa, Slavík - Janák (73. Vala), Comara, Jarić (67. Uchenna) - Adou (82. Bogner).

Komentář k zápasu

O favoritu utkání nebylo pochyb. Slavia totiž vládne juniorské lize společně se Zbrojovkou Brno a náš tým ani nepřijel do Prahy nějak extra posílený hráči A-týmu. Na zkoušku se však v sestavě objevili dva zahraniční hráči. Domácí začali náporem, ale naráželi na skvělého Dolečka. Ten vychytal ve dvou šancích Vondráčka. V 19. minutě si pak také poradil se Sodomou. Čisté konto ale nakonec znojemský gólman neudržel. V své třetí šanci už ho Jiří Vondráček dokázal překonat a Slavia šla do vedení. Po vedoucím gólu to vypadalo, že domácí budou kontrolovat hru a o výhře nemůže být pochyb. Znojmo se však nevzdalo.

V 31. minutě předvedl krásnou individuální akce Bronislav Stáňa, obrana Slavie zůstala jako opařená a pouze sledovala jak povedená střela zpoza vápna míří nezadržitelně do sítě. Do přestávky se pak hrál poměrně vyrovnaný fotbal a za vyrovnaného výsledku také oba dva týmy odcházely do kabin.

V úvodu druhé části čekal domácí tým pořádný šok. V 52. minutě totiž poslal Znojmo do vedení Martin Janák a o pouhé dvě minuty zasadil další úder po rohovém kopu hlavou Jakub Pokorný. Slavia se z nastalé situace dlouho vzpamatovávala, ale do zápasu se dokázala vrátit. V 63. minutě trefil Šimeček z přímého kopu zeď, od té se míč odrazil k Janu Peterkovi, který snížil.

V dalších minutách už si ovšem Slavia dokázala vypracovat pouze jednu vážnější situaci, kterou však ve svůj druhý gól neproměnil Peterka, jenž se mohl stád hrdinou utkání. Náš tým už si pozorným výkonem v obraně těsný náskok udržel a připsal si velmi cennou výhru.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo) - Proti favoritovi soutěže a lídru tabulky se postavili kluci nebojácně od první minuty. Bylo vidět nasazení a velká chuť, což se projevilo i na hře. Výsledek je velice příjemný. Těší mě, že se střelecky prosadili mladí kluci. Je vidět, že kdy k tomu kluci přistoupí tak, jak mají, že se s nimi dá pracovat.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies