FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Juniorka slaví první jarní výhru. Přesvědčivě zdolala Slovácko

Juniorka slaví první jarní výhru. Přesvědčivě zdolala Slovácko J e v i š o v i c e - Podpořeni velezkušenými Petrem Drobiszem a Todorem Yonovem, se juniorka postavila Slovácku. O výhře našeho týmu se prakticky rozhodlo už v první půli, kdy svítil na tabuli výsledek 3:0. V druhé části se sice soupeři podařilo snížit, ale Petr Kirschner svým druhým gólem definitivně uťal naděje Slovácka na bodový úspěch.

 
 
28. (UT Jevišovice), pondělí 24.3.2014
1.SC Znojmo FK - 1.FC Slovácko (Uherské Hradiště)  4:1  (3:0)
Branky: 24. Yonov, 35. Gál-Andrezly, 37. a 61. Kirschner – 54. Janečka.
ŽK: 23. Břečka.
Rozhodčí: Jan Machálek – Jan Paták, Jiří Hrůza.
1.SC Znojmo FK: Drobisz – Honz, Yonov (C), Jurić, Hrazdílek – Gál-Andrezly, Liener, Stáňa, Cihlář (77. Šálek) – Bogner (75. Kolařík), Kirschner (66. Landšperský)
1.FC Slovácko (Uherské Hradiště): Hodan – Banasik, Pilka, Machač, Trajtel, Hanák (64. Slaný), Groulík, Janečka, Michna (69. Chynoradský), Fojtášek (84. Prajza), Břečka (C).
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Chladné počasí, dešťová přeháňka a pět gólů, tak by se dal ve zkratce charakterizovat zápas mezi Znojmem a Slováckem. Domácí vyztužili svoji sestavu dvěma velezkušenými hráči Petrem Drobiszem a Todorem Yonovem. Slovácko naopak přijelo s hodně mladým týmem. Kombinace zkušeností a mládí Znojmu vyšla. I když v úvodu musel Drobisz po chybě v poli čelit nebezpečné střele Fojtáška. To však bylo v první půli ze strany hostí vše. Svěřenci trenéra Dudy se dlouho nemohli prosadit. Jejich chvíle ale přišla ve 24. minutě. K přímému kopu se postavil specialista na tyto situace Todor Yonov a nedal Hodanovi v bráně šanci. Krátce poté měl také obrovskou šanci Cihlář, v pokutovém území ale nabídnutý centr napálil přímo do brankáře.

Klíčové okamžiky celého utkání ale měly teprve přijít. Znojmo dvakrát bleskově udeřilo. V 35. minutě se prosadil Peter Gál-Andrezly a o dvě minuty později zakončil do prázdné brány krásnou kombinaci Petr Kirschner. V té chvíli už se na hřišti snášel nepříjemný déšť, ve kterém se dohrál i první poločas.

Ve druhé půli už za vylepšeného počasí začalo aktivněji Slovácko. Už ve 47. minutě napálil Hanák zpoza vápna tyč znojemské brány. Branka ale přišla až v 54. minutě. Martin Janečka se odpoutal od obránce a parádní střelou zpoza vápna poslal míč přesně k tyči. Hosty ale snižující gól příliš nenakopl, probudil ale naopak znojemské hráče. Kontrovat mohl Gál-Andrezly, Hodan ho však dokázal vychytat.

V 61. minutě už byl ale brankář Slovácka krátký na Petra Kirschnera, který usměrnil do sítě Juričovo prodloužení do vápna. Znojemský útočník skóroval z bezprostřední blízkosti. Na kopačky domácího týmu se vrátil klid a ve zbývajících minutách už kontroloval svoje pohodlné vedení. V 83. minutě mohlo přijít ještě zvýšení skóre. Gál-Andrezly se Stáňou šli sami na brankáře. Slovenský záložník ale trochu prováhal správný moment pro přihrávku a napálil brankáře Hodana.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo): První jarní vítězství, myslím, že zcela zasloužené. Přehráli jsme soupeře v důrazu i agresivitě a navíc vstřelili čtyři branky. S předvedenou hrou i výsledkem musím být spokojen.

Vladimír Michal (Slovácko): Utkání se hrálo na užším hřišti, kde rozhodoval důraz, agresivita a jednoduchost. V tom jsem zaostávali. Měli jsme tu hodně mladé mužstvo, domácí měli v sestavě zkušené hráče, a to se projevilo. Tohle hřiště nám nevyhovovalo, protože to bylo o soubojích a přece jen byl u některých hráčů ten věkový rozdíl vidět. Zaslouženě jsme prohráli, někteří hráči mě zklamali. Dostali šanci po dlouhé době, ale nechytili ji za pačesy. Musíme dál pracovat.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies