FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bodový půst juniorky u konce díky remíze s Příbramí

Z n o j m o - Čtyři zápas v řadě nepoznalo Znojmo jaké je to bodovat. Smolná série však proti Příbrami skončila, i když to vůbec nebylo jednoduché a soupeř měl více ze hry. Znojemský tým jistě poznamenalo nepříjemné zranění Romana Hříbka v deváté minutě a navíc muselo dotahovat vedení soupeře z 48. minuty. To se nakonec povedlo, když z penalty vyrovnával Václav Tomeček.

 
 
9.kolo, pondělí 9.9.2013
1.SC Znojmo FK - 1.FK Příbram  1:1  (0:0)
Branky: 74. Tomeček (pen.) – 48. Brandner.
ŽK: 40. Zeba, 90. Šrámek – 65. Kvída.
Rozhodčí: Olga Zadinová - Stanislav Pochylý, Ondřej Černý
1.SC Znojmo FK: Doleček (K) – Hříbek (9. Hrázdílek), Odehnal, Jurić, Melecha – Šrámek, Zeba – Tomeček, Juhaňák, Uchenna (56. Hájek) – Kirschner (59. Hověz).
Trenér: Tibor Duda.
1.FK Příbram: Štěpanovský – Čížek, Šindelář (75. Hanuš), Kvída, Krameš, Soldát (K), Brandner, Kraus, Stratil, Barák (80. Kilián), Kayamba (82. Dušek).
Trenér: František Barát.
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Znojmo vstoupilo do utkání velmi aktivně. Její ofenzivní snažení však zastavil nepříjemný moment z deváté minuty. Znojemský obránce Roman Hříbek si po jednom ze soubojů přivodil bolestivé zranění v podobě vykloubeného lokte a zápas po něj skončil. Tento okamžik jakoby zanechal na hráčích stopy. Otěže utkání totiž poté převzala Příbram a domácí úplně vypadli z rytmu. Hosté se začali dostávat do velmi dobrých možnosti. Velké šance ale promarnili Čížek i Brandner. Jihomoravané odpověděli šancí Tomečka, který se prokličkoval přes dva hráče do zakončení, ale byl již příliš blízko brankáře Štěpanovského.

Předchozí znojemská šance ovšem obraz hry příliš nezměnila. Příbram byla nadále lepší a chvílemi dostávala soupeře pod nepříjemný tlak. V 37. minutě spálil velkou tutovku Kraus, i když je pravda, že Doleček předvedl famózní zákrok. Domácí se do konce půle nakonec ubránili a do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Co se nepovedlo v první části, to se podařilo Příbrami hned v úvodu dějství druhého. Akce po levé straně pokračovala zpětnou přihrávku do vápna, kde střelu Baráka zlikvidoval Doleček. Naneštěstí pro Znojmo se ovšem k dorážce dostal Patrik Brandner a rozvlnil síť. Hosté samozřejmě chtěli z nastalé situace co nejvíce vytěžit. Kraus ale o šest minut později druhý gól nepřidal. Jihomoravané se však dokázali otřepat a postupně se dostali do hry. V 57. minutě mohl vyrovnat po rohu Jurić, ale svoji hlavičku poslal pouze do středu brány.

Bojovná část překlenula utkání až do 72. minuty, kdy nastaly silné chvíle Znojma. Nejprve Juhaňák ve velmi dobré pozici hlavičkoval nad a o pouhé dvě minuty později měli svěřenci trenéra Dudy možnost zahrávat po faulu ve vápně penaltu. K pokutovému kopu se postavil Václav Tomeček, a byť směr jeho střely Štěpanovský vystihl, neměl proti dobře umístěnému pokusu nárok. A to ještě nebylo vše. V 77. minutě šel sám na brankáře Hověz, ale obrat zápasu nakonec nezařídil. Z dorážky pak ještě pálil nad penaltový střelec Tomeček. Domácí měli jednu šanci také už v nastaveném čase, ale opět Tomeček nedokázal nadvakrát prostřelit obranný val.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo): Po dlouhé době bod, i když s hrou zejména v první půli nemohu být spokojený. Prospali jsme ji, pouštěli jsem soupeře do šancí a do brejků. Zkraje druhé půle jsem dostali gól a museli jsme dotahovat, i když si myslím, že druhá část byla z naší strany lepší. Zase jsme ale ztroskotaly na neproměňování šancí. Myslím si ale, že to byla zasloužená remíza.

František Barát (Příbram): Zápas jsme měli vyhrát, měli jsem mnohem více gólových šancí než soupeř. Paradoxně jsme ale mohli prohrát, když mělo Znojmo v devadesáté minutě vylouženou šanci a naštěstí jsme ji stačili zablokovat. Hrál se fotbal, jaký se v Juniorské lize hraje. Je to otevřené, nahoru, dolů, moc se nebrání, spousta šancí na obou stranách. Gólmani si zachytají. 1:1, myslím si, že jsme měli navíc, ale když se prostě nedají šance. Za stavu 1:0 jsme měli možnost zvýšit, ale nepovedlo se a pak přišla po naší chybě penalta, která samozřejmě byla, to nemůžeme paní rozhodčí vyčítat. Myslím si, že pro domácí je remíza větší úspěch než pro nás.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies