FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Infarktová premiéra juniorky se šťastným koncem

Infarktová premiéra juniorky se šťastným koncem Z n o j m o - Sedm branek, dvě penalty, dva zvraty, jedna červená karta. Takto by se ve stručnosti dala popsat premiéra juniorky v Juniorské lize. Znojmo vstoupilo do utkání skvěle a vedlo o dvě branky, gól do šatny však nabídl pro druhou půli pořádné drama. Po vyloučení brankáře Dolečka se hostům podařilo vyrovnat a jít následně i do vedení. Jihomoravané se ale ani v oslabení nevzdali a dokázali si vedení vzít zpět.

 
 
1.kolo, pondělí 29.7.2013
1.SC Znojmo FK - FK Varnsdorf  4:3  (2:1)
Branky: 7. Juhaňák, 21. Reljić, 79. Hříbek (z pen.), 88. Hájek – 45. Lebruška, 55. (pen.) a 63. Černý
ŽK: 41. Odehnal, 90. Hájek – 43. Just, 48. Lebruška
ČK: 52. Doleček
Rozhodčí: Petr Mikel - Jan Machálek, Ondřej Černý
1.SC Znojmo FK: Doleček – Hříbek, Jurić, Odehnal, Cihlář (K) – Stáňa (86. Le Minh), Šrámek (80. Horák) – Melecha (64. Hájek), Juhaňák (53. Bula), Hověz – Reljić
Trenér Tibor Duda.
FK Varnsdorf: Klouda – Pollách, Kouřil, Vomáčka (K), Bukáček (45. Mpong), Šťastný (60. Ruzsó), Černý (64. Halbich), Lebruška, Just (79.Honců), Šraga, Jícha (81. Dostál)
Trenér: Ivo Kopecký
Počet diváků: 134
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Zápas začal pro náš tým velice dobře. Už v sedmé minutě totiž rozjeli Hověz s Reljićem na pravé straně akci, po níž druhý jmenovaný centroval do vápna. Tam našel milimetrovým pasem nabíhajícího Luďka Juhaňáka a ten hlavou poslal svůj tým do vedení. Varnsdorf byl dopředu nebezpečný pouze zásluhou Jíchy, do žádné větší šance se nedostal. Naopak domácí hned ze své druhé velké možnosti dokázali skórovat a bylo to po parádní akci. Znojmo soupeře doslova rozebralo. Hříbek dostal na pravé straně dobrou kolmici za obranu a následně centroval až na zadní tyč, kde byl Melecha jenž zpětnou přihrávkou přiťukl míč nabíhajícímu Miloši Reljićovi, ten pak bez problému prostřelil brankáře Kloudu. Na obloze v tu dobu nebyl ani mráček a ve stejném rozpoložení byli i Jihomoravané.

A v 35. minutě mohlo být pro Varnsdorf ještě hůře, Melechovu střelu ale dokázal Klouda vytěsnit a o chvíli později si poradil i s pokusem Reljiće. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou do kabin za současného stavu, přišel blesk z čistého nebe. Nejprve musel Doleček likvidovat pokus Justa a pak se dokázal vyznamenat proti ráně z přímého kopu Šťastného. Pak už to však přišlo. V samotném závěru půle znojemská obrana chybovala a Ondřej Lebruška šel sám na bránu. Doleček si sice na míč sáhl, ale gólu nezabránil.

Druhé dějství začalo pro Znojmo ve stejném stylu jako skončila část první. Tedy velmi černě. V 52. minutě se po nepřesné znojemské přihrávce dostal k míči jeden z hráčů hostí a upaloval sám na branku. Udělal brankáři Dolečkovi kličku a byť to vypadalo, že se domácí gólman protihráče nedotkl, ten toho dokázal využít a získal penaltu. Doleček navíc musel jít do sprch a v bráně ho nahradil Bula. Penaltu se nakonec podařilo hostům zásluhou Jana Černého proměnit a začaly se dít věci. Tentýž hráč se totiž trefil i v 63. minutě z přímého kopu po faulu na skvěle hrajícího Jíchu. Míč umístil do horního růžku branky a s tím Bula nemohl vůbec nic dělat.

Vedení a hra v přesilové hře však jakoby hostům svazovala nohy. Znojmo se i v oslabení dokázalo dostat do slibných šancí, zrazovala je pouze koncovka. Vyrovnání se ale naše juniorka dočkala. I ona totiž měla možnost zahrávat po faulu na Reljiće penaltu. Roman Hříbek ji sice nekopl příliš ideálně, když mu gólman jeho střelu vystihl. Míč se však od Kloudy šťastně odrazil do sítě. Nápor domácích nadále pokračoval a vyvrcholil v 88. minutě, kdy se parádně trefil z dvaceti metrů Aleš Hájek a udělal tak vítěznou tečku za utkáním plným zvratů.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo): Utkání jsme začali velice dobře, dali jsme dvě branky po krásných akcích, takže v tomto ohledu jsem spokojený. Nicméně chybu, kterou jsme udělali v závěru poločasu od tak zkušeného hráče jako je Dan Odehnal, to se nesmí stávat. U druhého inkasovaného gólu to byla asi nezkušenost Dana Hověze, že to přihrál tak špatně. Takže jsme defakto přihráli soupeři na dva góly a vlastní vinou jsem ho dostali do zápasu. Nicméně z pohledu toho, že jsem hráli o desíti a nepříznivý výsledek ještě dokázali otočit, musím být spokojený.

Ivo Kopecký (Varnsdorf): I když jsem dnes prohráli, tak jsem nesehráli špatnou partii. Otočili jsme z 2:1 na 2:3, bohužel jsme nezvládli hru v přesilové hře, kdy jsme měli o jednoho hráče v poli více. Takové věci stávají, je to fotbal. Je to pro nás určité ponaučení pro příště.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies