FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Zápas pravdy? Znojmo zavítá do Sezimova Ústí

Zápas pravdy? Znojmo zavítá do Sezimova Ústí Z N O J M O - Jihomoravané se vydají na půdu Sezimova Ústí, které zažívá také nováčkovskou sezónu. Spartaku se však daří lépe než Znojmu, a i proto bude velmi důležité zda se našim fotbalistům podaří urvat body. Druholigový vlak totiž pomalu ujíždí.

 
 
 

Špetka historie

Historie klubu sahá už do První republiky. V roce 1921 je založena tělovýchovná jednota a o pět let později byl založen fotbalový odbor. Sezimovo Ústí dosáhlo největšího rozmachu v roce 1944, kdy klub čítal 720 členů. Největší úspěchy však přišly v novodobé historii klubu, který v roce 2000 postoupil do divize.

V divizi se klub pohyboval několik let než přišel posun do ČFL. Hned v úvodní sezóně 2007/08 se Sezimovo Ústí umístilo na výborné druhé pozici. V dalším roce sice přišel pokles, ale v následujícím ročníku to už bylo první místo a postup do druhé ligy, což byl pro tento celek velký úspěch.

Po špatném začátku střed tabulky

Spartak nevkročil do sezóny zrovna pravou nohou, hned v úvodním utkání totiž v Sokolově vyfasoval na přivítanou debakl v podobě výsledku 5:1, když pak ve druhém utkání přišla domácí prohra se Spartou B a následovala porážka od Zlína, nevypadalo to ani trochu dobře. Jenže pak se uskutečnil obrat a překvapivá výhra nad Jihlavou. Od té doby si vede Ústí obstojně, v tabulce mu patří desáté místo se čtrnácti body. A na Znojmo má náskok už sedmi bodů, což není zrovna málo.

V posledním kole si Spartak připsal cenné vítězství v Mostu 3:2, jak těžké to bylo utkání, potvrzují i slova trenéra Luboše Zákostelského pro oficiální stránku Sezimova Ústí: „Hrozně těžké. V utkání jsme po čtvrt hodině vedli 2:0, ale za další čtvrt hodinu jsme o vedení přišli. Nejprve jsme byli na koni my, pak zase domácí.Přestávka byla u nás kabině trochu rušnější, mužstvu jsme důrazně řekli, že není možné takto přijít o dvoubrankové vedení. O vedení jsme přišli lehkovážně, nakonec jsme utkání v závěru rozhodli v náš prospěch, byť domácí měli řadu šancí na vítězství. Tentokráte se štěstí přiklonilo na naši stranu. Naše vítězství bylo zasloužené, byť vydřené.“

Sezimovo Ústí teď čeká Znojmo a půjde tak o souboj nováčků. Zápas bude však důležitý v tom, že pokud domácí vyhrají, vzdálí se Znojmu na propastných deset bodů. Ústí chce zároveň potvrdit vítězství z Mostu „Ano, budeme muset vyhrát. V tomto kole jsme čekali, že Jihlava neprohraje v Třinci. Takže Třinec je před námi. Teď nás čeká Znojmo. Chceme vyhrát. Potřebujeme ho podržet dole, aby se na nás nedotahovalo. Už to samotné je motivace,“ uvedl opět pro stránky Sezimova Ústí týmový lodivod.

Mládí a zkušenosti

V kádru zaujme třeba útočník Pavel Simr, který prošel Jihlavou, Zbrojovkou Brno a slovenskou Nitrou. Zajímavou posilu také získal tým z Plzně, odkud na hostování přišel talentovaný útočník David Vaněček. Další zajímavou posilou je zkušený Martin Čupr, jenž si zahrál za Žižkov, Düsseldorf, Mladou Boleslav, Příbram, Olomouc a spoustu dalších klubů. Obránce s devíti vstřelenými prvoligovými brankami ve 175 utkáních je tak pro nováčka určitě velkou oporou.

O smutných věcech

Bohužel klub postihli v nedávných týdnech také velmi neveselé záležitosti. V září totiž tragicky zahynul hráč Ústí Rostislav Nejepsa, kterého přejel vlak. Zbytečně tak vyprchal mladý život a talentovaný hráč už se do Sparty, odkud přišel do Spartaku na hostování, bohužel nevrátí.

Soupeři se Znojmu vzdalují, vzdalují, vzdalují...

Znojmo je ve svízelné situaci a celé věci rozhodně nepomohla vysoká prohra doma se Sokolovem, který poté překvapivě udolal v poháru i Spartu. Přitom výsledek byl pro naše fotbalisty až moc krutý, ti drželi se soupeřem krok, dvakrát dokázali vyrovnat, ale zbytečné chyby pak zapříčinily výprask. Je však potřeba zahodit toto utkání za hlavu a plně se soustředit na zápas v Sezimově Ústí, tam půjde opravdu o hodně. Další prohra by mohla mít velmi nepříjemné následky. Už teď má totiž Znojmo na soupeře, kteří jsou před ním v tabulce - Most a Čáslav, ztrátu čtyř bodů. Znojmo je patnácté se sedmi body.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies