FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Do Znojma přijede Sokolov, půjde o hodně

Do Znojma přijede Sokolov, půjde o hodně Z N O J M O - Po dvou venkovních zápasech se znojemští fotbalisté opět představí vlastním fanouškům. Na jih Moravy přijede ve formě hrající Sokolov a jelikož se Znojmu vzdalují soupeři v tabulce, bude muset domácí tým uspět.

 
 
 

Z I.A třídy až do ligy – FK Baník Sokolov

V Sokolově se jako ve většině měst hrál fotbal už před druhou světovou válkou, ovšem v tu dobu tu byly jen německé kluby. Sokolovský fotbal na klubové úrovni se začal oficiálně rozvíjet v roce 1948, kdy byl založen první sokolovský klub. Současný název Baník vznikl až v roce 1953. Sokolov po celou dobu pendloval mezi krajskými soutěžemi a divizí. Největším úspěchem byla třetí liga, kterou hrál tým poprvé v roce 1972. V devadesátých letech pak přišla doba temna a Baník sestoupil až do I.A. třídy, z které se dostal do krajského přeboru teprve v roce 2003. Od té doby je to však jen cesta vzhůru. V sezóně 2005/2006 při nováčkovské účasti obsadil Sokolov druhé místo. V dalším roce už hrál však Baník druhou nejvyšší soutěž, vysvětlení je jednoduché, odkoupil druholigovou licenci od Pardubic. Celá akce by se určitě nemohla uskutečnit, kdyby za klubem nestal hlavní akcionář v podobě Sokolovské uhelné.

V první sezóně strávené v druhé lize obsadil celek pod vedením Martina Pulpita výborné šesté místo. V následujících sezonách to bylo převážně umístění ve středu tabulky. I když loňský ročník obsadil Baník desátou příčku, což bylo ze všech čtyři sezón nejhorší umístění.

S vicemistrem Evropy u kormidla vstříc světlým zítřkům

Jako u každého týmu i u Sokolova se tým v létě trochu obměnil. Z týmu odešli Jan Vůjtěch, Igor Hrabáč, Martin Čupr a Michal Habai. Některým hráčům skončilo hostování - Petr Janáček, Tomas Radinevičius, Robin Dejmek, Lukáš Komberec. S posilami už to nebylo tak žhavé. Z hostování v Karlových Varech se vrátil Jakub Blažek, na hostování pak přišel Jaroslav Dittrich z Mladé Boleslavi. Na přestup přišel jediný hráč, a to Jaromír Šilhan z Kladna. V sokolovském Áčku jsou také Jakub Puchmertl z juniorky a Lukáš Jankovský z dorostu.

Sokolov vstoupil do nového ročníku druhé ligy pravou nohou, když připravil hodně nepříjemné přivítání v lize Sezimovu Ústí. Hosté odjeli s přídělem pěti branek. Po této vysoké prohře ovšem přišlo rozčarování, Sokolov si v dalších šesti utkáních připsal jen pět bodů. Neuspokojivé výsledky vyvrcholily prohrou venku s posledním Hlučínem. Trenér Stanislav Purkart byl odvolán a na jeho místo přišel všem fotbalovým fanouškům známý Radoslav Látal. Léčba tímto bývalým skvělým hráčem zatím funguje a Baník od té doby chytil slinu. Ze tří zápasů se urodilo sedm bodů. Na rozjezd přišla remíza s Třincem a pak venkovní výhra nad Mostem a domácí nad Karvinou. Tyto úspěchy vyšvihly Baník ze spodku tabulky na sedmé místo, kde mají čtrnáct bodů. V týmu tedy panuje dobrá nálada a sokolovští fanoušci už se nemohou dočkat sobotního pohárového utkání se Spartou.

Baník disponuje velkou produktivitou, vždyť má druhou nejlepší ofenzivu v lize. Čtrnáct branek nestačí jen na vedoucí Vlašim. O branky se stará především záložník Miroslav Podrazký, jenž má na svém kontě už šest branek, když přidáme, že v minulé sezóně jich za celou dobu nastřílel šest, je z toho tedy forma jak hrom. Podrazkého pak následují třígólový Pilař s Mlikou. Ovšem s Obranou je to opačný případ, 17 inkasovaných branek Baník řadí v této statistice hodně dozadu, a kdybychom jsme měli soudit jen podle obdržených branek, má Sokolov třetí nejhorší obranu. Nutno však podotknout, že v posledních dvou zápasech se z baníkovské obrany stal nepropustný val, který neinkasoval dva poslední duely.

Bohužel patnácté místo a vzdalující se soupeři

Znojmo z těžké série dvou zápasů z venkovních hřišť vydolovalo jeden bod, když remizovalo s Karvinou. Na Dukle pak sice naši hráči předvedli sympatický výkon, ale na body to proti favoritovi nestačilo. Jihomoravský tým klesl na sestupovou patnáctou pozici, a co hůř, soupeři se mu začínají pomalu vzdalovat. Domácí utkání se Sokolovem tak bude nesmírně důležité a Znojmo bude muset plně bodovat. Utkání se Sokolovem a poté se Sezimovým Ústím, to bude opravdu test druholigové příslušnosti.

Poslední zápasy

FK Dukla Praha - 1.SC Znojmo 2:0 (0:0)
Branky: 75. Hanousek, 88. Šiml

Sestava Znojma: Hrubý - Hříbek, Yonov, Mička, Trnovec - Šilinger, Podzemský, Zapalač - Látal (85.Schneider), Kováč, Krhut (76.Minarech)

FK Baník Sokolov - MFK OKD Karviná 1:0 (0:0)
Branky: 58: Podrazký

Sestava Sokolova: Zacharda – Šmerda (90. Kaplan), Kura, Studík, Hanzlík - Dittrich (65. Mlika), Čada, Podrazký (86. Blažek), Javorský ,Vaněček – Duchnič
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies