FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Začínáme proti Ústí!

Začínáme proti Ústí! Věřme, že už tuto neděli od 14:00 pro nás začne fotbalové jaro! Na tu dobu je naplánován náš duel proti FK Ústí nad Labem. Meteorologové sice nepředpovídají na tento den nejlepší počasí, ale snad poslední záchvěv zimy nebude dělat problémy.

 
 
 

Problémy nám na podzim dělal právě náš nejbližší soupeř. V Ústí nad Labem jsme prohráli nepříjemně vysoko 0:4, když dva góly jsme dostali v samých závěrech obou poločasů. Jednalo se tak o naši nejvyšší prohru v této sezoně. Hned po této prohře naopak následovala série 4 výher v řadě!

Příznivou sérii máme i teď. Je sice "jen" z přípravných zápasů a většinou proti týmům z nižších soutěží, ale nic z toho nekalí radost hned deseti zápasů, které držíme v aktuální sérii bez porážky. Jak ale mnozí v čele s naším staronovým koučem Leošem Kalvodou připomínají - mistrovské zápasy jsou přeci jen o něčem jiném. Krom toho chyběla větší zápasová porce na přírodní trávě. Až naše poslední generálka v Břeclavi (2:0) se hrála na povrchu, tak jak jej Pán Bůh stvořil.

V domácích zápasech s Ústím nad Labem jsme už zažili nejen remízu a výhru, ale i prohru - ta už je stará 3 a půl roku a tehdy si náš soupeř odvezl všechny tři body po brance nyní už kanonýra Opavy - Tomáše Smoly. Posledním našim vzájemným domácím duelem bylo nerozhodné střetnutí dle výsledku 2:2 před necelým rokem. Tehdy jsme také dostali gól do šatny, pak po brance Oleksiye Cheredy měli na chvíli srovnáno, ale hned vzápětí jsme opět prohrávali. Opět ale ne nadlouho, protože na konečných 2:2 srovnal dnes už u nás nehrající Stijepo Njire.

Při pohledu na kádr soupeře zaujme znojemského fanouška především náš odchovanec Jakub Pokorný, který od nás přestupoval do Baníku Ostrava a nyní byl na jarní část sezony poslán do klubu z krajského města ústeckého kraje. "Druhou ligu jsem hrál už ve Znojmě, odkud jsem odešel do tehdy druholigového Baníku Ostrava, s nímž jsem postoupil do první ligy. Za něj jsem nastoupil i ve Znojmě, kde jsme hráli 1:1. Takže tam teď přijedu i s Ústím. Nebude to pro mě premiéra proti mateřskému klubu. Jsem zvyklý na druholigové poměry," pochvaluje si 22letý zadák. Velmi pravděpodobně došlo i k nějakému hecování Kuby a našich hráčů - vše jistě ve sportovním duchu a uvidíme v neděli kolem 16.hodiny po zápase kdo bude mít navrch a kdo se bude "smát nejlíp".

Náš soupeř, který je aktuálně jen o skóre na nesestupovém 14.místě s pouhými 13 body a druhým nejmenším počtem vstřelených branek (pohříchu plná čtvrtina padla do naší sítě) ale není Jen Jakub Pokorný. Trenéři Aleš Křeček a Juraj Šimurka mají k dispozici ze známějších jmen brankáře Petra Vaška (dříve Opava, Baník Ostrava, Slovácko), obránce Jiřího Pimparu (dříve Liberec i Teplice), záložníka Jana Martykána (dříve Slovácko), útočníka Martina Jindráčka (dříve Teplice), Pavla Pilíka (dříve Příbram) či úspěšného hrotového útočníka Alexandera Jakubova (dříve Baník Ostrava). Kromě toho jsou v kádru i dva hráči tmavé pleti - obránce Olivier Kingue z Kamerunu (hrál za juniorku Slavie Praha) a francouzský záložník Youba Drame.

Na rozdíl od našeho týmu má náš soupeř ze severu Čech už jeden zápas jarní části FNL za sebou. Doma jen remizoval 0:0 s Pardubicemi a hrál v následující sestavě: Vašek – L.Vaněk, J.Pokorný, Pimpara, Šnirc – Martykán, J.Peterka (C) – F.Novotný (81.Ťok), Jindráček (65.P.Pilík), D.Procházka (56.M.Zeman) – Jakubov. Oproti poslednímu podzimnímu zápasu (prohra v Sokolově 0:3) byli v základní sestavě 4 noví hráči. Poslední branku, kterou Ústí nad Labem ve FNL dalo je ze 4.listopadu, kdy se z penalty trefil v 90.+1.minutě Jindráček a zvršil tak výhru 3:1 svého týmu na půdě Olympie Praha.

I u nás bylo v zimě živo. Asi nejzajímavější změnou je postava staronového trenéra Leoše Kalvody. Ten si do svého kádru přivedl kanonýra Václava Vašíčka a z Jihlavy na hostování Michala Pecháčka a Ivana Dujmoviče, které si trenér pochvaloval. Nemůžeme zapomenout i pro znojemského fanouška dobře známého Muamara Avdiče. Nesmíme zapomenout ani na mladého Honzu Ambrozka z Olomouce, který dal naši poslední branku v přípravě v Břeclavi. No a když k těmto jménům přidáte stabilní kádr kolem kapitána Tomáše Cihláře, můžeme mluvit o velmi zajímavé soupisce. Jak moc budeme úspěšní, o tom může napovědět více první čtveřice našich zápasů - nejprve tři duely s týmy na posledních třech místech tabulky a pak kvarteto doplní duel na půdě vedoucího týmu FNL! Máme se na co těšit!

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies