FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Šelma ze Šumperka zanechala na jihu Moravy výraznou stopu, nyní bude psát další znojemský příběh

Šelma ze Šumperka zanechala na jihu Moravy výraznou stopu, nyní bude psát další znojemský příběh Z n o j m o - 31. května 2014, to bylo datum, kdy naposled oblékl Václav Vašíček znojemský dres. Ano, se Znojem se ještě od té doby potkal, bylo to však již v dresu Sigmy Olomouc. Na jihu Moravy zanechal útočník výraznou stopu, vévodí totiž klubové tabulce střelců jak v první, tak v druhé lize. My věříme, že to "Vášovi" bude střílet jako tenkrát i nyní.

 
 
 

Šumperský rodák Václav Vašíček začínal s fotbalem v Sigmě Olomouc, jejímž je stále kmenovým hráčem. Hrotový útočník nakoukl už v sezóně 2009/10 poprvé v olomouckém dresu do první ligy a připsal si i premiérový gól. Na ten další prvoligový si ovšem musel nějak čas počkat. Kvůli velké konkurenci v Sigmě odešel v lednu 2011 na hostování do Znojma. Ve Fortuna národní lize se mu střelecky velmi dařilo. V lednu 2013 byl ale poslán na hostování do prvoligové Jihlavy, kde však nedostával moc šancí.

Když se tedy od nové nové sezóny 2013/14 naskytla možnost opět hostovat ve Znojmě, vytáhlý útočník neváhal. V dresu ligového nováčka se na podzim postupně vypracoval v útočníka číslo jedna a vstřelil deset gólů. Celkově nastřílel za Znojmo i v součtu s druhou ligou 30 branek, jednu přidal v domácím poháru. Přiblížit se této statistice později dokázali pouze David Ledecký a Libor Žondra s osmnácti góly.

Po vydatné ligové zkušenosti se vrátilo z hostování číslo šestnáct opět Sigmy Olomouc. Té pomohl vystřílet postup zpět mezi prvoligovou elitu. V zimě 2016 odešel za novým impulzem do Dukly Praha. Zde se mu však příliš nedařilo, a tak následoval návrat na Hanou. Zde ho však v minulé sezóně začaly pronásledovat zranění. To poslední, zranění křížového vazu, ho vyřadilo ze hry prakticky na celý rok. Restartovat svoji kariéru tak bude v osvědčené destinaci. Na jihu Moravy se mu totiž vždy dařilo.

🐯⚽77 zápasů, 31 gólů! VV

Příspěvek sdílený 1.SC Znojmo FK (@1scznojmofk),

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies