FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Obavy z váhy? Hráči ví, že jsou profíci, říká asistent trenéra Miroslav Paul o neoblíbené povinnosti

Obavy z váhy? Hráči ví, že jsou profíci, říká asistent trenéra Miroslav Paul o neoblíbené povinnosti Z n o j m o - První týden společné zimní přípravy máme skoro za sebou. V rozhovoru s asistentem trenéra Miroslavem Paulem jsme se ale vrátili na její začátek a kousek před něj. Mladý trenér měl totiž na starosti kontrolu individuálních plánů, které hráči plnili před zahájením společné přípravy. Dalším tématem pak bylo "oblíbené" vážení, které se v kabině tradičně nesetkává s vřelým příjetím, ale k fotbalu patří.

 
 
 

Ještě před startem společné zimní přípravy měli hráči individuální plány, které jsi kontroloval přes aplikaci runtastic. Jak to klukům šlo?
Hráčům jsme rozdali individuální plány na posledním prosincovém tréninku. Od 2. ledna do 7. ledna měli každý den nějakou tréninkovou náplň. Každý večer jsem si k tomu sedl a projel každého hráče, co uběhl, jak to zaběhl. Až na určitě výjimky, které se týkaly nemocí, či rodinných záležitostí, to proběhlo v pohodě.

Takže mezi vámi probíhala živá komunikace?
Napsali jsme si. Když hráči z nějakého důvodu nemohli běh absolvovat, tak se omluvili a přesunuli jsme to. Machy (Ondřej Machuča pozn. red.) si tam jeden den dobíhal dva běhy, protože předtím nemohl. Šamimu (Rosťa Šamánek pozn. red.) se narodilo dítě, takže to jsme také řešili nějakým způsobem individuálně. Urbi (Dominik Urbančok pozn. red.) neběžel poslední běh, protože měl zažívací problémy, takže si to bude doběhávat. Vždycky jsme to nějakým způsobem vykomunikovali.

Jel si individuální plán společně s hráči?
Rozjel jsem první den, rozjel jsem druhý den a nějakým způsobem jsem skončil. (smích) Dělám si legraci. S trenérským kolegou Zdeňkem Mičkou jsme se domluvili, že to budeme plnit. Ale tím, že v Tasovicích začínáme přípravu až 23. ledna, tak by bylo bezpředmětné běhat osm dní v kuse a pak až do 23. ledna stát. Takže si individuál taky odběhnu, ale postupně.

Další věcí, kterou máš pod "palcem" je váha. Opravdu málo oblíbená součást tréninkového procesu. Tak, jak vážení dopadlo?
Jestli se nepletu, nevážili jsme se hned první den, protože jsme začínali odpoledne. Po obědě, kdy hráči přijdou najezení, je to zavádějící, takže jsme vážili v úterý ráno. Hráči věděli, s jakou váhou mají přijít. Bylo tam asi čtyři, pět vah tomu neodpovídajících. Nechtěli jsme to ale řešit razantně jedním vážením, takže se hráči vážili ještě ve čtvrtek. Měli jsme tam jen jediný problém, jinak se to všechno vyřešilo.

Jaké jsou pocity hráčů, než mají stoupnout na váhu. Mají obavy?
Nevím, jestli mají obavy. Na druhou stranu jsou to profíci. 8. prosince dostali individuální plán s jakou váhou mají na začátku přípravy přijít. Fotbal je jejich zaměstnání, je to jasně dané. Věděli, že to vážení na začátku přijde, plnili týden individuální plán, kde se dá hodně zhubnout, když poctivě pracujete. Limity váhy byly navíc u všech v rámci možností splnitelné. Nějaké problémy byly, ale to se dalo do pořádku. Pokutu jsme dali jen jednu.

Záludná otázka. V Tasovicích máte také nějaké normy, co se týče váhy?
Normy ne, kdyby tam byly normy, tak bych v nich asi nebyl. (smích) Také trošičku přibyla kila. V Tasovicích si to hlídá každý hráč sám. Možná v nějaké srandě tam proběhne něco, že by měl shodit. Narážím na Romana Švarce třeba. (smích)

🏃⚽Asistent trenéra Miroslav Paul stíhá všechno, dohlížet na hráče i balóny #balóny #vždy #po #ruce #trénink #jevišovice

Příspěvek sdílený 1.SC Znojmo FK (@1scznojmofk),

Zimní přípravy bývají delší než ty letní. Je složité jě něčím okořenit, aby nepřišel stereotyp?
Myslím, že u nás obecně, i v sezóně, to není stereotyp. Už i tím, že střídáme několik tréninkových ploch. Samozřejmě se přípravu snažíme okořenit. Ať už je to tabata, posilovna, box. Nechceme, aby to bylo pro kluky jednotvárné. Kvůli tomu odjíždíme na kondiční soustředění, abychom to nějakým způsobem vytrhli ze stereotypu. Takže se to budeme snažit okořenit, ale nic to nemění na tom, že prvořadá je práce a to, aby se hráči dobře nachystali na úvod jara.

V létě a na podzim probíhaly teambuildingové akce, máte v plánu nějakou i nyní nebo nad tím ještě nepřemýšlíte?
V hlavě to teď nemáme, protože myslím, že máme každý svých starostí dost. O ničem takovém jsme tedy zatím nemluvili, ale určitě to tam zahrneme. Oba dva si s trenérem myslíme, že je to potřeba. Tyto věci dělají kolektiv kolektivem.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies