FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Zlomení pardubického prokletí, stovkaři i rekord stadionu, takový byl rok 2017

Zlomení pardubického prokletí, stovkaři i rekord stadionu, takový byl rok 2017 Z n o j m o - Rok 2017 je sice minulostí, ale ještě než naplno odstartuje nový, pojďme si ten uplynulý připomenout. Vybrali jsme některé události, které se nám zdáli z pohledu loňského roku nejzajímavější. Vévodí jim divácky rekordní domácí pohárové utkání se Spartou. Hned tři znojemští hráči ale například nasbírali minulý rok sto startů ve FNL za 1.SC.

 
 
 

Pohárové utkání se Spartou rekordem stadionu

Září přineslo jednu velkou bitvu. Na Městský stadion v Horním parku přijela v rámci 3. kola MOL Cupu Sparta Praha, která před sezónou mohutně posilovala. Na jihu Moravy se ale stejně jako celý podzim trápila a náš tým měl na dosah její skalp. Pražané ale nakonec zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0 po gólu Vatajelua. Utkání bylo vyprodáno. Na stadion si našlo cestu 3100 fanoušků, což je rekord zrekonstruovaného Městského stadionu v Horním parku.

Střídání na trenérské lavičce

Po skončení sezóny 2016/17 dostal tehdejší trenér Znojma Radim Kučera nabídku vést prvoligový Baník Ostrava. A hledal se tak nový kouč, tím se stal Jiří Balcárek, který ovládl s Uničovem MSFL. Stejně jako Kučera hrával za Sigmu Olomouc a vyzkoušel si i angažmá v Německu. A také vyznává ofenzivní styl fotbalu. První půlrok rodáka z Leštiny dopadl úspěšně. Escéčko přezimuje na šestém místě.

Velký návrat domů

Nejdiskutovanější letní posilou byl jistě návrat Matúše Lacka. Slovenský záložník se po dvouletém angažmá ve Zbrojovce Brno a Retzu vrátil zpět do Znojma, což byla samozřejmě velká událost. Ihned se zařadil mezi opory týmu, na podzim přidal i dva góly.

Česká reprezentace žen premiérově ve Znojmě

I v roce 2017 přivítal Městský stadion v Horním parku mezinárodní fotbalové akce. Jednou z nich bylo přátelské utkání reprezentací do 19 let mezi ČR a Angli. Druhou akcí pak byla kvalifikace na MS žen. Česká republika remizovala ve Znojmě s Islandem 1:1.

Do fotbalových bitev se Zinou

Do sezóny 2017/18 jsme vstoupili s novou značkou dresů. Klub se domluvil na spolupráci se společností ZINA. Ta pro naše fotbalisty vytvořila rovnou tři sady dresů, držela se přitom pochopitelně našich tradičních barev.

Ve znamení stovky

Hned trio hráčů dosáhlo v roce 2017 na stý start za Znojmo ve Fortuna národní lize. Tím první byl na jaře David Helísek, který celé statistice vévodí. Na podzim se k němu pak přidaly další dvě znojemské ikony - Matúš Lacko a kapitán Tomáš Cihlář.

Pardubické prokletí zlomeno

Do roku 2017 platilo jedno pravidlo, pokud jsme jeli do Pardubic, nezvítězili jsme. V předchozích třech případech z toho byly prohra a dvě remízy. Loňský rok ale vše změnil a Pardubice jsme "dobyli" rovnou dvakrát, vždy těsným výsledkem 1:0. Jarní vítězství zařídil Kuba Teplý, podzimní Tonda Růsek.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies