FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Nervozita nepanuje, nehrajeme špatně, ale neproměňujeme šance, říká před Vlašimí asistent trenéra Miroslav Paul

Nervozita nepanuje, nehrajeme špatně, ale neproměňujeme šance, říká před Vlašimí asistent trenéra Miroslav Paul Z n o j m o - Plán 13. kola Fortuna národní ligy určil termín našeho domácího utkání s Vlašimí až na úterý. Volný víkend jsme využili k tomu, abychom si popovídali s asistentem trenéra Miroslavem Paulem. Vrátili jsme se k prohře na Žižkově, hlavním tématem byl však pochopitelně nadcházející zápas s Vlašimí. Jelikož mladý trenér stále ještě aktivně hraje divizní soutěž za Tasovice a především stále střílí góly, i na to přišla řeč.

 
 
 

Vrátím se ještě k utkání na Žižkově. V Třinci jsme byli lepším týmem, na Žižkově také, ovšem pokaždé z toho byla prohra. Čím to, že efektivita v ofenzivě není taková, jaká by měla být?
Kdybychom to věděli, tak to změníme. (s úsměvem) Samozřejmě se na to s hráči snažíme pracovat. Bavíme se o tom. Na videu děláme rozbory, proč ty situací vypadají tak, jak vypadají. Jestli je to nekoncentrovanost nebo nekvalita, těžko říct. Máme na to, abychom zmíněné situace dohrávali, ale momentálně je takové období, že se nám to nedaří. Věříme, že to proti Vlašimi zlomíme.

Měli jsme sérii čtyř výher v řadě, nyní je to však série tří zápasů bez vítězství. Panuje vzhledem k tomu nějaká nervozita?
Vrátím se k té otázce, kterou si pokládal předtím. V Třinci i na Žižkově jsme byli lepším týmem, takže bych neřekl, že panuje nervozita. Proti oběma zmíněným soupeřům jsme si vypracovali hodně šancí, bohužel jsme je však neproměnili, takový fotbal někdy je, že neproměníte spoustu šancí, a pak prohrajete z jedné možnosti soupeře. Takže bych neřekl nervozita, snažíme se to směřovat k tomu, abychom s Vlašimí obrátili nepříznivou sérii a začali nějakou vítěznou.

Na načatí případné další vítězné série jsme si nevybrali vhodný tým. Pokud můžeme označit nějaké neoblíbeného soupeře na naší domácí půdě, bude to určitě Vlašim. Tři sezóny v řadě jsme ji doma nedokázali porazit...
Každá série někdy končí a každá někdy začíná, doufejme, že to bude v úterý. Na druhou stranu jsi říkal, že se třikrát nevyhrálo doma, ale my s trenérem jsme tu ještě nebyli, takže je potřeba nějaké ty statistiky zlomit. (s úsměvem) Budeme se snažit nachystat to tak, abychom Vlašim porazili, i když je to samozřejmě kvalitní mužstvo. To máme možnost poznat i z videí, kde soupeře sledujeme. Nečeká nás nic jednoduchého.

Ze strany Žižkova to řekněme, nebyla žádná fotbalová hitparáda. Od Vlašimi se do očekávat ofenzivní, kombinační fotbal, s rychlým přechodem do útoku. To mi asi potvrdíš?
Potvrdím. Je to mužstvo, které se snaží hrát za každého stavu, za každé situace. Snaží se hrát kombinačně už odzadu. Co jsem měl možnost vypozorovat z videa, podstatnou část zápasu drží míč. Uvidíme, jakou taktiku na ni nachystáme, doufám, že bude vítězná.

Pokud chtějí diváci vidět zajímavý fotbal, je vzhledem k předchozím vzájemným utkáním s Vlašimí velká pravděpodobnost, že se jej dočkají...
Obecně se snažíme ordinovat takový fotbal, aby diváky bavil. To je jedna věc. Druhá věc je, že nám možná nějaké diváky ubere to, že je zápas v televizi. Na druhou stranu termín šest večer není tak špatný, jako byl ten proti Budějovicím. Doufejme, že diváci přijdou. Budeme se snažit hrát útočně. Vlašim hraje také kombinačně, takže věřme, že to bude zápas s dobrým koncem pro nás.

Do konce roku zbývají čtyři kola. Vím, že je to pro trenéry vždy taková svízelná otázka, s kolika body byste byli v trenérském štábu spokojeni?
Trenér musí být maximalista, takže čtyři kola do konce, dvanáct bodů a budeme spokojeni všichni. (s úsměvem)

Pojďme teď na závěr k jinému tématu. Vedle trenérské činnosti hraješ ještě stále za Tasovice. Vstřelit hattrick je vždy výjimečná věc, ovšem splnit roli asistenta trenéra v utkání v Českých Budějovicích, posléze odjet do Tasovic na druhý poločas a otočit utkání hattrickem, to už je hodně speciální. Jaké si měl reference?
Byla to taková hurá akce. (s úsměvem) Dohráli jsme zápas s Budějovicemi, řekli jsme si s trenérem pár vět. Nakonec se rozhodl, že pojede se mnou, povzbudit mě, což pro mě bylo motivací, že mě poprvé uvidí hrát. Říkal jsem mu, že třeba ještě obuji druholigové kopačky, ať se na mě pořádně podívá. (s úsměvem) Řekl bych, že to byla taková shoda náhod. Nastoupil jsem po delší době, protože jsem měl povinnosti u A-týmu Znojma. Na zápas jsem se těšil, chtěl jsem si ten poločas užít. Že to dopadlo takhle, byl samozřejmě nadplán a jsem za to rád. Reference jsem měl pozitivní, ale priorita je trenérská práce ve Znojmě a abychom se Znojmem sbírali body.

U tebe střílení gólů vypadá jako jízda na kole, o ní se také říká, že se nezapomíná. Dva týdny nehraješ, pak nastoupíš a dáš třeba dva góly. Vidíš i u soupeřů, že zbystří, když se objevíš na hřišti, asi tě dobře znají?
Samozřejmě se s protihráči známe, za Tasovice hraji už sedmou sezónu. Na druhou stranu je třeba říct, že kvalita soutěží je čím dál nižší. Vždy, když se útočníkovi daří, tak nastupuje do utkání s tím, že si věří, že branku dá. Poslední dobou jsem se střelecky prosazoval, takže jdu do každého zápas s tím, že chci dát branku. Že to byly v posledním zápase tři, tak to je nadplán.

Neuvažuje s nadsázkou trenér Balcárek, že by tě na jaře vyzkoušel v útoku? Hrající asistent, to by byla ve druhé lize taková rarita...
Už jsem mu to kolikrát říkal, jestli mě nepotřebuje, že bychom udělali registračku. (s úsměvem) Ale ne, už hraji jen pro radost, a že mě to baví. Kvalita divize a druhé ligy je úplně někde jinde. Nůžky se rozevírají čím dál více. Jenom tak s nadsázkou, že se trochu poštengrujeme, třeba i s hráči. Ale určitě o tom nikdo neuvažuje a já už vůbec ne. (s úsměvem)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies