FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Matúš Lacko prolomil dlouhé čekání na gól, body z Třince to ale nepřineslo

Matúš Lacko prolomil dlouhé čekání na gól, body z Třince to ale nepřineslo Z n o j m o - V sobotu skončilo v Třinci jedno dlouhé čekání. Záložník Matúš Lacko vstřelil naposled gól za Escéčko při památném postupovém tažení do první ligy v roce 2013. V Třinci nás poslala jeho trefa z první půle do vedení, bohužel soupeři se povedlo skóre otočit. Znojmo nehrálo ve Slezsku špatnou partii, muselo se však vypořádávat s těžkým terénem, který dosti ovlivňoval naši hru.

 
 
 

Pamatuješ si, kdy jsi dal naposled gól?
Za Escéčko? To asi ne...v druhé lize. Vlastně ano, Mara Heinz mi přihrával, dal jsem dokonce dvě branky v jednom utkání. (Znojmo - Most 3:0, 25.5.2013 pozn. red.)

Vypadalo to, že tvoje trefa přinese alespoň bod, nakonec ti ale vzhledem k výsledku asi zhořkla?
Určitě. Po první půli jsme vedli 1:0, hráli jsme dobře. I ve druhém poločase jsme měli šance, brejky, vypadalo to, že přidáme na 2:0. Pak přišla standardka Třince, u které jsme dobře věděli, jak ji bude hrát a dostali branku. Pak na 2:1 gól z ničeho. Mohli jsme vyrovnat, ale bohužel.

Oslavíš i tak nějak úspěšný zásah po delší době?
Vůbec. Ale konečně jsem to prolomil, hodně lidí mi drželo palce, abych ten gól dal, takže jsem rád.

Co říci ke stavu trávníku v Třinci? Vzhledem k těžkému terénu nám byla znemožněna naše kombinační hra. Ale v první půli vypadalo, že jsme se s tím vypořádávali dobře...
Ale stejně jsme to nakopávali. Byla tam asi patnáctiminutová pasáž, kdy jsme se snažili hrát po zemi, ale na tom trávníku se zkrátka kombinační fotbal hrát nedal. Ze strany Třince to byl podle mě antifotbal. Ale kluci z Třince říkali, že ve finále ani jinak hrát nemůžou. Jen nakopávají a běhají, doma to ani kvůli terénu jinak nejde. Možná venku se snaží hrát fotbal.

Byl pro náš špatný terén velkým handicapem?
Určitě. Jsme zvyklí z domácího hřiště hrát kombinačně, držet míč pod kontrolou. Je to něco jiného, jak když se musíš míče rychleji zbavit, aby ses nebál, že ti to skočí. Myslím ale, že největší naší slabinou v utkání s Třincem bylo dohrávání ofenzivních situací.

Až do vyrovnávací branky Třince v druhé půli prakticky soupeř neměl žádnou velkou šanci. Co se pak změnilo?
Třinec hrál potom s dvěma hrotovými útočníky a neumožnili nám, abychom si to vzadu rozehráli. Museli jsme nakopávat a vepředu jsme míč nepodrželi. Pak se nám to vracelo. Naši stopeři to pak měli hodně těžké. Třinec se dostal do hry, i když to nebylo tak markantní.

Máme za sebou deset kol, nyní bude reprezentační přestávka. Jak hodnotíš tuto část sezóny?
Myslím, že k výkonům jaké předvádíme, body v tabulce odpovídají. V Třinci jsme si nezasloužili prohrát, na druhou stranu jsme měli hodně štěstí v Pardubicích, takže se to kompenzovalo. Myslím si ale, že máme ještě o trochu navíc.

Zeptám se takhle, jsi spokojený s bodovým ziskem?
Asi ano. Chtěli jsme ale v Třinci před repre pauzou uspět, aby nám to lépe utíkalo. Bylo by to klidnější, takhle nad tím budeme přemýšlet. Teď je potřeba dobře potrénovat, máme naplánováno poměrně hodně tréninků, o víkendu si odpočinout a připravit se na další boje v lize.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies