FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Skvělý týmový výkon! Po šesti letech veze Escéčko výhru ze Sokolova

Skvělý týmový výkon! Po šesti letech veze Escéčko výhru ze Sokolova S o k o l o v - Rok 2011. To bylo naposled, kdy Znojmo dokázalo v Sokolově zvítězit. Nyní se Escéčko opět dočkalo. Přispěl k tomu jednak dobrý týmový výkon a také skvělé zákroky Vlastimila Veselého. Svěřenci trenéra Balcárka si postupně v utkání vypracovali pohodlné vedení 3:0, nicméně Sokolov zbraně nesložil a ještě dokázal utkání zdramatizovat.

 
 
7.kolo Fortuna NL, neděle 10.9.2017
FK Baník Sokolov - 1.SC Znojmo FK  2:3  (0:2)
Branky: 70. Glaser, 88. Končal – 5. Šamánek, 28. a 50.Růsek
ŽK: 24. Tůma – 13. Svozil, 37. Mešaninov, 80. Lacko
Rozhodčí: Vojkovský – Arnošt, Dohnálek
FK Baník Sokolov: Bolek – Strada (61.Rychnovský), Tůma, Mráz, Mejdr – Machek (46.Končal), Glaser (C) – Provod (61.Dvořák), Hlavatý, Jakub Dvořák II. – Přeučil
1.SC Znojmo FK: Veselý – Helísek, Mezlík, Svozil, Cihlář (C) – Lacko, Mešaninov, Javůrek – Štrombach (62.Teplý), Šamánek (71.Machuča), Růsek (87.Hladík)
Počet diváků: 953
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Trenér Balcárek poslal do utkání proti Sokolovu vítěznou základní jedenáctku z posledního zápasu proti Opavě. Už v první minutě ale mohla Znojmo pokropit pořádně ledová sprcha. Hlavatý našel ve vápně úplně osamoceného Přeučila, jehož ale v obrovské šanci vychytal Veselý. I proto se Jihomoravané mohli dostat v páté minutě do vedení. Po dlouhé době se Znojemští dokázali prosadit z rohového kopu. Javůrkův centr propadl na Štrombacha, jehož střelu z voleje tečoval do sítě Rostislav Šamánek.

Inkasovaný gól sice Západočechy zaskočil, nicméně neodzbrojil. Ve 23. minutě předvedl proti hlavičce Glasera další famózní zákrok Veselý a udržel Escéčko ve vedení. O to příjemněji pak bylo svěřencům trenéra Balcárka o pět minut později. Šamánek s Antonínem Růskem předvedl parádní kombinaci na jeden dotek a druhý jmenovaný zakončil tváří v tvář Bolkovi chladnokrevně. Sokolovští ale byli ještě do přestávky blízko ke snížení. Dvořák však napálil míč nad břevno a proti Přeučilovi se z přímého kopu opět zaskvěl Veselý.

Sokolov začal druhé dějství dle předpokladů aktivně, ovšem do šancí se dostávalo Znojmo. Štrombachovi chyběly ve skluzu centimetry, aby uklidil míč do prázdné brány. Co se nepovedlo ve 47. minutě, povedlo se o tři minuty později Antonínu Růskovi. Všichni na stadionu čekali, že znojemský útočník bude centrovat, místo toho ale z velkého úhlu překvapil brankáře Bolka a uklidil míč do sítě.

I dál však museli být Jihomoravané ve střehu. Byť mohl přidat definitivní pojistku v 57. minutě agilní Štrombach. Jeho střela jen těsně minula bránu. Těsně mimo pálil i o chvíli později na druhé straně Provod. Ubíhající čas hrál pochopitelně v prospěch 1.SC. Trenér navíc vyslal do hry Teplého, který dělal v dalších minutách sokolovské obraně problémy. Vybídl například k hattricku Růska, tentokrát však Bolek znojemského útočníka vychytal.

Nakonec z toho bylo ale ještě drama. V 70. minutě se totiž prosadil střelou z dvaceti metrů Petr Glaser a vyvedl Znojmo z konceptu. A notně Znojemským zabrnkal na nervy v 88. minutě Matěj Končal, který snížil na rozdíl pouhého gólů. To bylo však ze strany domácích vše.

Ohlasy

Jiří Balcárek (Znojmo): Stěžejní pro utkání bylo, že soupeř neproměnil hned v úvodu velkou šanci. Celý týden jsme tým připravovali na to, že můžeme v Sokolově uspět pouze, pokud všichni podají kolektivní, disciplinovaný výkon. To se nám povedlo. Za stavu 3:0 jsme soupeře pustili do hry gólem z dálky. Sokolov se poté uchýlil k jednoduchým nákopům. Bylo to pak o tom, jak to vzadu uskáčeme, zvládli jsme to. Jak jsem v úvodu zmiňoval, musím kluky pochválit za disciplinovaný výkon.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies