FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

První týden byl vyloženě kondiční, nastínil úvod přípravy trenér U19 Karel Bečka

První týden byl vyloženě kondiční, nastínil úvod přípravy trenér U19 Karel Bečka Z n o j m o - Tréninkové dávky v letní přípravě polykají od 11. července také hráči našeho staršího dorostu. Ten vede nově trenér Karel Bečka, který působil minulou sezónu na postu asistenta. V rozhovoru s ním jsme hodnotili úvod letní přípravy. Znojemský lodivod nebyl spokojený s přístupem hráčů k individuálnímu plánu, za tréninkové nasazení v úvodu přípravy však hráče chválí. Hodnotili jsme i první přípravné utkání, které skončilo remízou 2:2 proti A-týmu Miroslavi.

 
 
 

Máte za sebou týden přípravy, jak ho hodnotíte z hlediska přístupu kluků, připravenosti?
Já bych to shrnul tak, na klucích bylo vidět, že skutečně poctivě trávili prázdniny a veškerý fotbal hodili za hlavu. Vůbec se nějak nepřipravovali. První a nyní druhý týden přípravy je tak pro ně hodně těžký. Než se rozběhali, než se do toho dostali. Je jich přístup je ale hodně dobrý, snaží se trénovat poctivě, i jejich fyzická úroveň se zvedá. Nyní nás čeká soustředění, problém je, že nás je patnáct, šestnáct. Někteří hráči jsou na dovolené a připojí se k týmu až teď a v průběhu srpna.

Zaměřoval se tedy první týden více kondičně, než herně?
První týden byl vyloženě kondiční. Trochu mě kluci zklamali tím, že dostali od prvního července individuální plány. A co jsem se s nimi bavil, i jak jsem je viděl, tak je splnili tak na třicet procent, což je špatně. Kdyby přišli lépe připraveni, mohli jsme být dnes někde jinde. Ale na soustředění se tomu můžeme věnovat.

Říkal jste, že kádr v přípravě je zatím hodně nestálý, to musí být pro trenéra poměrně složité, když se počet hráčů plus mínus mění na každém tréninku?
Je to zajímavé. (s úsměvem) Fakt je, že tu máme dvanáct, třináct kluků, co chodí poctivě. Ostatní se snaží skloubit s brigádami, aby tu byli také. Myslím si, že po soustředění bude kádr devatenáctky stabilní a měl by být uzavřený. Chtěl bych, abychom už poslední dva přípravné zápasy odehráli v sestavě, která by měla být nachystaná pro Moravskoslezskou ligu.

Pokud nepočítáme hráče posunuté z U17, zapojili se do přípravy i nějaké nové posily?
Je tu Šimon Herman z Břeclavi, z Brna je tu Marek Svoboda a Marek Jucha z Líšně. V přípravě jsou i dva kluci ze Slovenska, kteří jsou také šikovní. To by mělo být pět, šest kluků, kteří by nás měli posílit.

Za sebou už máme také první přípravný zápas, ve kterém jsme remizovali 2:2 proti A-týmu Miroslavi. Bylo to takové klasické první přípravné utkání, kde se hráči ještě trochu hledali na hřišti?
Hledali jsme se, hledali. Nicméně vedli jsme 2:0 a zápas jsme měli dovést do vítězného konce. Moji dva nejzkušenější hráči, Jirka Koukal a Milan Moravec, se dopustili chyb, po níž domácí skórovali. S oběma už jsem mluvil a tyhle chyby si jako nejzkušenější hráči v kádru nemohou dovolit. Jinak to byl klasický první přátelák, někteří hráči se hledali, čeká nás spoustu taktické práce, aby věděli, kde se mají pohybovat. Jinak celkem spokojenost.

Novinkou je od nové sezóny kategorie U18. Jak to v přípravě zvládáte?
Na papíře to zvládáme dobře. (s úsměvem) Čekáme, až se kluci povrací z dovolených. Až se nám podaří naplnit počet hráčů na 27, 28, což by mělo být, tak se to nějakým způsobem rozdělí. Pokud se nám to nepodaří, budeme muset trénovat dohromady. Výhoda je, že teď jezdí na zápasy U19 s U17 a U18 s U16 společně. Takže pokud to bude nutné, může si osmnáctka pomoci hráči s šestnáctky.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies