FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Festival zahozených šancí, v posledním domácím utkání sezóny jsme remizovali s Ústím

Festival zahozených šancí, v posledním domácím utkání sezóny jsme remizovali s Ústím Z n o j m o - V posledním domácím utkání jsme žehrali na neproměněné šance a dvakrát museli dotahovat vedení soupeře. Nejprve dorovnal nepříznivé skóre z první půle Oleksiy Chereda, v druhém dějství pak odpověděl na další vedení Ústí střídající Stijepo Njire. Remíza s Ústí nad Labem nám zaručilo to, že již nemůžeme být v tabulce hůře než šestí.

 
 
29.k.FNL, neděle 21.5.2017
1.SC Znojmo FK - FK Ústí nad Labem  2:2  (0:1)
Branky: 63. Chereda, 69. Njire – 45+1. Kateřiňák, 64. Moulis
ŽK: 40. Klíma, 45. Javůrek, 90+1. Mezlík – 57. D. Procházka, 62. Pouček, 76. M. Zeman, 86. Martykán
Rozhodčí: Černý – Wilczek, Caletka
1.SC Znojmo FK: Koukal – Mezlík, Čereda, Helísek – Nepožitek, Motal, Holub (68. Njire), Javůrek (75. Šamánek), Urbančok – Teplý, Klíma (85. Sokol).
FK Ústí nad Labem: Tvrdoň – L. Vaněk, Pimpara, Gilián, M. Zeman – Martykán, Kateřiňák, Moulis, D. Procházka (58. Pouček), Miskovič (72. P. Výborný) – Jindráček (87. Šnirc).
Počet diváků: 912
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Utkání začalo v páté minutě naší velkou šancí. Kuba Teplý však přestřelil bránu a tak se k aktivitě dostali i hosté, kteří rozhodně nepřijeli bránit. Z nadějných akcí se však žádná neuchytila. To my jsem měli naopak ve 25. minutě blízko k vedení. Rohový kop byl rozehraný nakrátko a následnou střelu zpoza vápna Urbančoka ještě tečoval hokejově Teplý. K naší smůle šel míč mimo bránu.

Krásný moment pak připravil divákům Klíma, napřáhl z dvaceti metrů a pořádně zatřásl s tyčí. I hosté se však dostali do šance. Ve 35. minutě střílel Kateřiňák ke vzdálenější tyči, ale ani jeho pokus neskončil v síti. Situaci si však vynahradil v závěru poločasu. Standardní situaci jsme sice rozehrávali my, ovšem zrodil se z ní rychlý protiútok Army. Javůrek musel zatáhnout za záchranou brzdu a právě z přímého kopu se soupeř dostal do vedení. Na parádní střelu neměl Koukal nárok.

Druhý poločas jsme začali aktivně, nicméně do první šance se dostalo Ústí. V 50. minutě vytáhl výborný zákrok proti Miskovičovi Koukal. No a pak začal festival našich neproměněných šancí. Kuba Teplý trefil tyč. A byl "namočený" i v dalších možnostech. Po jeho akci dorážel z úhlu do prázdné brány Motal, ale hosté vykopávali míč z brankové čáry. Pak to byl opět Teplý, který dostal dobrou přihrávku za obranu do pokutového území, ale jeho střela placírkou se točila od brány a i tato šance tak byla nevyužita.

Ale góly přišly. Nejprve ještě vyškrábl Koukal střelu Poučka nad břevno, pak už však hřmělo, ale na druhé straně. Oleksiy Chereda vymetl v 63. minutě šibenici. Naše radost ovšem netrvala dlouho. Hned o minutu později sice Miskovič centr před bránu netrefil, nejlepší ústecký střelec Pavel Moulis už ano. Ani tento výsledek však dlouho nevydržel. Střídající Stijepo Njire byl na hřišti pouhou minutu, aby následně angličanem zařídil vyrovnání. Ústí se ještě mohlo potřetí v utkání dostat do vedení. Ovšem velký závar před naší branou Koukal s pomoci obrany vyřešil. S domácími fanoušky jsme se tak rozloučili remízou a jelikož Pardubice prohrály s Vítkovicemi, nikdo nás již nemůže připravit o šesté místo.

Ohlasy

Radim Kučera: Šlo vidět, že to byl bezstarostný fotbal. Hodně se útočilo na obě dvě strany. Gólových šancí jsme ale měli daleko více než soupeř. Měli jsme dvě tyče, Kuba šel dvakrát sám na gólmana. Bohužel. Museli jsme dvakrát dotahovat, bylo to těžké. Ale pro diváky to musel být dobrý zápas, i když oni jsou kritičtí vždy, i když se vyhrává nebo prohrává. Chtěl bych, aby od publika byla větší pomoc hráčům, ne jenom kritika. To mě mrzí.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies