FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Silný vítr úspěch neodvál. Starší dorostenci splnili proti Spartě Brno roli favorita

Silný vítr úspěch neodvál. Starší dorostenci splnili proti Spartě Brno roli favorita C h v a l o v i c e - Proti poslední Spartě Brno bylo Znojmo favoritem a papírové předpoklady naplnilo, byť se naši mladíci museli vypořádat s nepříjemnými povětrnostními podmínkami. K výhře nás nasměroval dvěma góly v poslední čtvrthodině první půle Patrik Martinek. Třetí zásah přidal v druhém dějství Adam Šmíd.

 
 
24. (Chvalovice), pátek 19.5.2017
1.SC Znojmo FK - FC Sparta Brno  3:0  (2:0)
Branky: 30. a 38. Martinek, 64. Šmíd
ŽK: 78. Bartok - 45. Starý
Rozhodčí: Jahoda - Procházka, Pikart
1.SC Znojmo FK: Šnepfenberg - Koch (46. Švejkar), Pacula, Šmíd (c), Illek (70. Bartok) - V. Švarc, Moravec, Rapouch, Garčic - Martinek, Novák (67. Švejda)
FC Sparta Brno: Longauer - Starý, Rišňovský, Krejčí (c), Harašta, Pojsl, Albrecht (55. Bartl), Ryšánek (67. Kovář), Zeman, Zdražil, Teiner (66. Osolsobě)
Počet diváků: 100

Komentář k zápasu

Trenér Zlámal postrádal pro utkání se Spartou Brno vykartovaného Malára a stále také zraněného Křivánka. Připravený do hry byl naopak na lavičce náhradníků již uzdravený Švejkar. V zápase jsme byli jasnými favority, ovšem na hru měl poměrně podstatný vliv silný vítr. I vzhledem k tomu byla první půl hodina hry pro oko diváka ne příliš lahodící a v podstatě bez šancí. Hosté sice měli nějaké náznaky, ale nedotáhli finální fázi.

Až ve 30. minutě prolomil klid zbraní Patrik Martinek a hned z toho byla vedoucí branka. Znojemský útočník uplatnil důraz, zbavil se obránce a pak chytrým lobem překonal brankáře Longauera. I o osm minut později to byl Patrik Martinek, který rozvlnil síť. Garčic s Moravcem dobře zakombinovali u rohového praporku a druhý jmenovaný posadil na hlavu svého spoluhráče přesný centr.

Ve druhé půli jsme drželi otěže utkání ještě pevněji. Aktivní Martinek mohl dokonat hattrick a korunovat tak svůj dobrý výkon. Utekl obraně hostí a překonal i brankáře. Míč se však mezi nohama gólmana ztlumil a soupeř jej mohl uklidit do bezpečí. Do dobré šance se tlačil i Novák, ovšem byl již příliš blízko gólmana a místo oslavy gólu, museli oba aktéři rozdýchávat nepříjemný střet. Z úhlu se později neprosadil ani Švarc.

Naše převaha pokračovala i s přibývajícím časem. Martinek dostal další šanci na přidání třetí branky, ovšem přihrávkou hledal ve výhodnější pozici Nováka. Toho však zradil první dotek. Prosadili jsme se až z rohového kopu v 64. minutě. Rapouch šel do souboje a míč proplul na zadní tyč k Adamu Šmídovi, který jej po zpracování poslal do sítě. Náš kapitán mohl přidat po další standardce ještě jednu trefu, když prudký centr nasměroval z bezprostřední blízkosti do břevna. Sparta nebyla schopna utkání zdramatizovat, jedinou velkou možnost soupeře dokázal zlikvidovat i s pomocí obrany brankář Šnepfenberg. Po výhře 3:0 jsme tak prodloužili chvalovickou neporazitelnost. Ze čtyř domácích utkání ve Chvalovicích máme plný počet bodů a impozantní skóre 18:1.

Ohlasy

Karel Bečka (Znojmo): Zápas hodně znepříjemňoval silný vítr a také teplo. V první jsme s mysleli, že se soupeř porazí sám, alespoň tedy v prvních třiceti minutách. Nedělali jsme to, co jsme si řekli v kabině. Pak se to však zlepšilo, z čehož pramenily i dvě branky. Soupeř nebyl směrem dopředu prakticky nebezpečný. Škoda, že jsme ve druhé půli neproměnili šance, výsledek mohl být mnohem vyšší.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies