FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Ve středu budeme hostit v moravské bitvě lídra tabulky - Sigmu Olomouc

Ve středu budeme hostit v moravské bitvě lídra tabulky - Sigmu Olomouc Z n o j m o - Bitva moravských orlic je po půl roce opět tady. Ve středu přivítáme lídra tabulky Sigmu Olomouc. Olomoučtí mohou v případě výhry slavit předčasně postup do 1. ligy. Náš plán je logicky rozdílný. Rádi bychom Sigmě vrátili prohru z podzimu a její oslavy oddálili. Utkání startuje v 18:10. Věříme, že nás přijdete podpořit v co největším počtu.

 
 
 

Sigma Olomouc je v této sezóně nezpochybnitelným králem Fortuna národní ligy, za celý soutěžní ročník poznala jen dvakrát hořkost porážky a tabulce vévodí s pohodlným osmi bodovým náskokem na druhý Baník Ostrava. Podstatný je však bodový polštář na třetí Opavu a ten je ještě komfortnější - bodů třináct. Nevyhnutelně se tak schyluje k opětovnému návratu Hanáků do první ligy. Slavit mohou Olomoučtí už právě ve středu ve Znojmě. Pokud bodují naplno, nikdo už je o postup nepřipraví.


26.k. FNL
Sobota
3. května
18:10 hod.
On-lineTwitter

1.SC ZNOJMO FK

FK SIGMA OLOMOUC

STADION HORNÍ PARK

Svěřenci trenéra Jílka navázali na úspěšný podzim a z dosavadních devíti jarních utkání vyhráli rovných osm, padli pouze na těžkém terénu v Táborsku. Olomoučtí neovládají jen tabulku FNL, ale i statistiky. Nejlepší obrana - 17 inkasovaných gólů, nejlepší útok 52 vstřelených branek, nejlepší střelec - Jakub Plšek 17 zásahů. Zkrátka Sigmě to klape i navzdory některým absencím. V minulém utkání proti Sokolovu chyběli Šindelář, Falta, Sladký, Hála a Vašíček. Poslední dva jmenovaní určitě nenastoupí ani ve Znojmě a k nim se dle slov trenéra Jílka nejspíše přidá i Buchvaldek s Faltou.

Lídr tabulky sice v některých utkáních nedominuje, ovšem chladnokrevně trestá jakoukoliv chybu soupeře. V produktivitě se může spolehnout na zmíněného Jakuba Plška a také na vytáhlého hroťáka Tomáše Chorého, který nastřílel 13 branek a v podzimním vzájemném utkání nám dělal velké problémy. Sigmě navíc skvěle vychází standardní situace, zvláště z rohových kopů nastřílel náš středeční soupeř několik branek.

S Olomoucí se potkáváme poslední roky ve vzájemných utkáních poměrně často. Od naší prvoligové sezóny jsme spolu sehráli od roku 2013 pět zápasů, dvakrát jsme dokázali zvítězit, třikrát jsem odcházeli poraženi. Vždy to však byly poměrně dramatické bitvy. Nejjasněji vyznělo podzimní utkání, byť jsme prohráli těsně 1:2, Sigma byla jasně lepším týmem a rozdíl ve skóre mohl podstatně vyšší. Toho bychom se pochopitelně chtěli před televizními kamerami vyvarovat a nejlépe ještě oddálit Olomouc postupové oslavy.

Trenéři před zápasem

RADIM KUČERA (ZNOJMO): Za výkon, který jsme předvedli ve Varnsdorfu, by nás Sigma ztrestala. Olomouc je tým, který dokáže využít každou chybu soupeře. Samozřejmě o možnosti, že může Olomouc ve Znojmě slavit postup, vím. Sigma si za své výkony v celé sezóně postup zaslouží, doufám ale, že si jej užije až v dalším kole. Budeme snažit olomoucké oslavy pochopitelně oddálit. Věřím, že hráči naváží na začátek jara, kdy předváděli dobré výkony a před televizními kamerami a domácími fanoušky ze sebe vydají maximum.

VÁCLAV JÍLEK (SIGMA OLOMOUC): Jedeme do Znojma s tím, že chceme uspět a sezonu už rozhodnout do postupového cíle. Na tom nemění nic ani fakt, že tam trénuje Radim Kučera a že je tam hodně olomouckých odchovanců. Pro nás je největší motivací postup, který bychom chtěli ve středu ztvrdit. Je to vždycky o tom, co my soupeři umožníme a z druhé strany o tom, co je schopen praktikovat na nás. Samozřejmě Znojmo se doma prezentuje útočnějším projevem, než ti předchozí soupeři. Takže lze očekávat jakousi otevřenější partii, na druhou stranu to by mohl být způsob hry, který by nám mohl vyhovovat ještě více, než ty předchozí domácí zápasy. (zdroj: sigmafotbal.cz)

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies