FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Domácí byli důslednější, dali nám lekci z efektivity, hodnotí prohru s Vítkovicemi trenér Kučera

Domácí byli důslednější, dali nám lekci z efektivity, hodnotí prohru s Vítkovicemi trenér Kučera O s t r a v a - Šest zápasů v řadě nepoznal se svými svěřenci trenér Radim Kučera neporazitelnost. Při sedmém pokusu už jsme však bohužel narazili. Nováček z Vítkovic prokázal, že jeho jarní výsledky nebyly náhodné. Znojemský kouč litoval, že se nám nepovedlo využít tlak z úvodu utkání, naopak ocenil efektivitu soupeře jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Rezolutně však odmítl, že by došlo od jeho svěřenců k nějakému podcenění.

 
 
 

Trenére, jak hodnotíte utkání s Vítkovicemi?
Výsledek se mi samozřejmě nelíbí, jsem s ním nespokojený. Jeli jsme do Vítkovic bodovat. Domácí nám ale dali lekci, jak se má bránit, a jak se má útočit. Do utkání jsme nevstoupili špatně, byli jsme aktivní. Z první vážnější akce nám dal ale soupeř gól. V defenzivě jsme dávali Vítkovicím moc prostoru, špatně jsme doráželi. Naopak, v útočné fázi, když se jevilo, že se můžeme dostat do nějaké slibné šance, jsme nebyli tak hladoví. Vítkovice nám ukázaly, jak se má chodit dravě do koncovky. Druhý poločas jsme měli převahu, ale bylo to platonické. Vítkovice si to zkušeně pohlídaly a hrozily z brejků. Zaslouženě vyhrály 3:0. Soupeři mohu pogratulovat, pokud takhle bude pokračovat, má šanci na záchranu a bude hodně zatápět soupeřům před sebou.

Bavili jsme se o tom už s Prostějovem, nemohlo přijít proti předposlednímu týmu tabulky nějaké podcenění?
Podcenění tam stoprocentně nebylo, protože jsme do utkání vstoupili dobře. Chtěli jsme hrát, ale tyto zápasy jsou vždy těžké. Minulý týden jsme se také trápili s posledním Prostějovem. Nikde není napsané, že když je někdo poslední nebo předposlední, musí automaticky prohrát. Možná jsme přijeli v roli favorita, ale jen papírového. Takhle to ve fotbale chodí. Domácí v zimě dobře posílili a vždy tu sezónu musíte rozdělit na dvě části. Podzim a jaro mohou být rozdílné. Soupeř hrál o více než my. My pochopitelně hrajeme také o body, chceme skončit co nejlépe, ale domácí se rvali víc, byli pod větším tlakem.

Jaký vliv měl první inkasovaný gól? Hráli jsem v tu dobu v deseti bez Dana Odehnala...
Samozřejmě jsem věděl, že nám hráč chybí, ještě k tomu na stoperské pozici. Je to o tom, že se tým musí víc semknout, dozadu jsem posunul Nepa. Ale než se střídající hráč nachystá, chvíli to trvá, navíc nebyla přerušená hra. Domácí nás z toho ztrestali. Byl tam odvrácený míč, myslím od Jardy Svozila, říkal jsem mu o poločase, že měl raději udělat roh a nedávat to na šestnáctku. Tam byl nachystaný Texl a trefil to výborně. Byl to jeden ze zlomových okamžiků, ale určitě ne tak zásadní, abychom do přestávky inkasovali ještě dva góly.

Druhá vítkovická trefa byla snad životní, lépe se to trefit nedalo, překvapilo vás ale, že to na nás mělo takový vliv? Od té chvíli jsme byli pod takovou pomyslnou dekou, nebyla tam taková lehkost jako na začátku...
Zásah do podvědomí hráčů to určitě byl. Vítkovice se třikrát dostaly k bráně a daly nám dva góly. Ale takhle to ve fotbale chodí. Domácí byli důslednější, měli odražené míče. Naše pokusy byly pánubohu do oken. Druhou půlku bylo chtění s výsledkem něco udělat, ale když prohráváte 0:3, je to těžké. Čekal jsem, že bychom mohli z kraje poločasu dát kontaktní gól, ale nestalo se tak.

Berete tu prohru jako nějakou tragédii?
Jsou horší věci na světě, jako tragédii to neberu. Je mi to samozřejmě líto, mohli jsme přeskočit Budějovice a udržet šňůru bez prohry. Mrzí mě to, myslím, že to mrzí i hráče.

Svoji premiéru ve Fortuna národní lize si odbyl v druhé půli Pavel Sokol...
Prohrávali jsme, chtěl jsem posílit ofenzivu, chtěl jsem jej i vidět, jak na tom je a. Ukázal mi svoje pozitiva i negativa, udělal jsem si obrázek. Vyzkoušel si to, otrkal se, bude to pro něj plus do dalších utkání.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies