FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Myslíš si, že běžíš sprintem a přitom skoro stojíš, usmíval se po výběhu Smrťáku Michal Holub

Myslíš si, že běžíš sprintem a přitom skoro stojíš, usmíval se po výběhu Smrťáku Michal Holub Z n o j m o - Fortuna národní liga má sice o víkendu reprezentační přestávku, naši hráči si však rozhodně nemohou v týdnu stěžovat na nudu. Týden bez zápasu jim "zpestřily" dvoufázové tréninky a některým i výběh do Gránického kopce. Jedním z nich byl i záložník Michal Holub, v lednu kvůli zranění neběžel, a tak s triem spoluhráče absolvoval nyní. Povídali jsme si s Holasem nejen o této legendární znojemské libůstce, ale i vstupu do jarní části FNL.

 
 
 

Jednoduchá otázka na začátek, jak se ti běželo?
Když jsem ten kopec viděl zespoda, tak jsem myslel, že to neuběhnu ani dvakrát. (smích) Bolelo to, ale dalo se to kousnout.

Když kluci běhali Smrťák na konci lednu a ty jsi byl zrovna zraněný, počítal si, že budeš později běžet taky?
Trenér už dopředu hlásil, že ty, co byli zranění, to určitě nemine. Moc jsem nad tím nepřemýšlel, ale věděl jsem, že v průběhu sezóny se skulinka najde a nemine nás to.

Tento týden se to tedy celkem nabízelo, o víkendu žádný zápas...
Od ledna už jsem na to zapomněl. (s úsměvem) Ale teď byla vhodná doba, o víkendu nemáme zápas, můžeme potrénovat.

Která pasáž byl pro tebe těžší, táhlá delší nebo sprint na konci?
Určitě ta delší. Běžíš a myslíš si, že už to máš za sebou. Podíváš se před sebe a zjistíš, že nejsi ani v polovině. Myslíš si, že běžíš sprintem a přitom skoro stojíš na místě. (s úsměvem)

Ono ani to, že jste museli po každém výběhu sejít zase dolů, zrovna není procházka růžovým sadem...
Po tom dlouhým sprintu, to bylo unavující.

V poslední sérii jste zaběhli za 21 vteřin, o 14 rychleji než byl limit, parádní čas...
Trenér říkal, že kdy se vyhecujeme a dají to aspoň dva pod 25 vteřin, tak nemusíme běže osmou sérii. Tak jsme si ze Stijepem řekli, že to zkusíme a podržíme kluky. Všichni jsme běželi dobře, ale my dva jsem už předchozí sérii doběhli první, tak jsme to vyhecovali a povedlo se.

Pojďme teď pryč od kopců. Máme za sebou tři jarní zápasy s počtem pěti bodů. Jsi spokojený?
Myslím, že z prvních dvou zápasů šlo vytěžit vzhledem k průběhu zápasů ještě víc bodů. Každopádně, neprohráli jsme a dokázali jsme zvítězit v Pardubicích, kde se těžko vyhrává. Můžeme najet na nějakou úspěšnou sérii. Nálada v týmu je určitě dobrá.

V Opavě a Českých Budějovicích jsi v základní sestavě nebyl, v Pardubicích pro změnu ano a hodně se ti dařilo. Jak jsi viděl svůj výkon?
Týmově jsme to zvládli dobře. Co se týče mě, dokud jsem měl síly, tak jsem se cítil celkem dobře. Cítil jsem se silnej na balónu, s postupem času už potom síly ubývaly, z čehož pramenila občas nějaká chyba.

Přijde volno vhod nebo to ani tak nebereš?
Ani to tak neberu. Myslím, že jsme měli dobře natrénováno, máme úspěšnou sérii, minulý zápas jsme vyhráli. Neříkám, že nás to přibrzdí, ale ani bych to nebral jako nějakou výhodu.

Čítám, že jej ale určitě využiješ. Můžeš prozradit, co máš v plánu?
Určitě pojedu domů za rodinou. Jestli bude fajn počasí, tak s tátou vyrazíme na kolo.

Já jsem třeba myslel, jestli nezůstaneš ve Znojmě a nedáš si zase pár výběhu Smrťáku?
Měl jsem to v plánu. Zhodnotil jsem to ale nakonec tak, že si pojedu domů odpočinout. (smích)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies