FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Pardubice, pro 1.SC zakleté území

Pardubice, pro 1.SC zakleté území Z n o j m o - V sobotu nás čeká 19. kolo Fortuna národní ligy, zajíždíme v něm na půdu Pardubic. Do míst, kde jsme doposud ze tří pokusů ani jednou nezvítězili. Na Vinici se nám zkrátka nedaří, což je vzhledem ke jménu stadionu pro Jihomoravany s nadsázkou hodně zvláštní. Ale teď s naprostou vážností, ve zmíněné destinaci se nám hraje velice těžko. Přijde tentokrát průlom?

 
 
 

Pardubice, toť soupeř, kterého nemáme příliš v oblibě. V domácím prostředí jsem již "trauma" z loňské sezóny, kdy jsme v bitvě o postup Pardubickým podlehli 0:1, překonali. Na podzim jsme v televizním utkání na Městském stadionu v Horním parku zvítězili 5:2 i přesto, že jsme prohrávali 0:2. Venku to však bude svízelnější záležitost a nic na tom nemění ani to, kde se Pardubice v tabulce nacházejí - 14. místo.

2013/14: Pardubice - Znojmo 3:1

První vzájemná bitva se datuje k sezóně 2012/13, kdy jsme zaznamenali historický postup do první ligy. Právě v Pardubicích jsem sezónu zakončili. Tady se prohra 1:3 dá ještě přisoudit euforii s životního úspěchu, který byl zajištěný již dvě kola před skončením ligy. Do vedení nás dostal Tomáš Okleštěk, ale tým, který už byl možná myšlenkami někde jinde, následně třikrát inkasoval. „Jakmile začalo být jisté, že máme postup jasný, bylo motivovat kluky velmi těžké, což se potvrdilo na hřišti HFK Olomouc i v Pardubicích. Jsou to ale profesionálové a měli by automaticky podávat stoprocentní výkony,“ hodnotil utkání trenér Leoš Kalvoda.

2014/15: Pardubice - Znojmo 2:1

Po sezóně v nejvyšší soutěži jsme se s Pardubicemi znovu potkali v ročníku 2014/15. Tentokrát nás čekalo v krajském městě jarní utkání. A zkrátka se vůbec nevydařilo. Soupeř si vypracoval dvoubrankový náskok a my jsme plný plyn sešlápli až v poslední čtvrthodině, což stačilo pouze na snížení z kopačky Libora Žondry. „Domácí zaslouženě ovládli první poločas, ve druhém dějství jsme se zvedli, ale inkasovali jsme ze standardky. Posledních patnáct minut už jsme vše vsadili na ofenzivní kartu a dostali soupeře pod tlak. Ale neproměňujeme šance, a když neproměňujeme šance, nemůžeme bodovat,“ zoufal si trenér Ludevít Grmela.

2015/16: Pardubice - Znojmo 1:1

Ani rozjetá ofenzivní mašina ze sezóny 2015/16 zlomit kouzlo pardubického stadionu nedokázala. Ze tří zmíněných zápasů jsme sice zdaleka předvedli nejlepší výkon, alespoň bod jsme však zachránili až v poslední minutě po chytrém lobu Radima Nepožitka, který odpověděl na trefu Řezníčka z první půle. „Po inkasovaní pro nás bylo dobývaní pardubické brány velmi těžké. Ale věřil jsem až do poslední minuty, remízu jsme si zasloužili,“ komentoval duel trenér Radim Kučera. Byl to vůbec první bod, který se nám z Pardubic povedlo přivést. Třiačtyřicetiletý kouč bude prvním, který povede Znojmo v Pardubicích víckrát, než jednou.

Dopolední termín, problém nebo ne?

Dopolední čas bývá známý především u Viktorky Žižkov, která však hraje své domácí zápasy v neděli. Termín 10:15 je ovšem tradiční i u Pardubic, s tím rozdílem, že se hraje v sobotu. Těžko říct, zda i tento fakt hraje roli v tom, že se nám zde nedaří, přičemž první utkání v Pardubicích se hrálo odpoledne, takže by tato statistika mohla být podružná. Pokud se podíváme na naše všechny dopolední zápasy ve Fortuna národní lize, zjistíme následující bilanci - 7 výher, 6 remíz a 8 proher.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies