FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V Opavě jsme měli dobře našlápnuto, domácí však dokázali dvougólové manko smazat

V Opavě jsme měli dobře našlápnuto, domácí však dokázali dvougólové manko smazat O p a v a - Jak bývá v našich utkáních zvykem, i televizní utkání a první jarní zápas v Opavě byl nesmírně dramatický. Ambiciózního soupeře, který bojuje o postup, jsme zaskočili dvoubrankovým vedením. Domácí však v závěru napnuly všechny síly a dokázali skóre k naší nelibosti srovnat.

 
 
17.k.FNL (ČT sport), pondělí 6.3.2017
Slezský fotbalový club Opava - 1.SC Znojmo FK  2:2  (0:1)
Branky: 76.Zapalač, 85.Kuzmanović (pen.) – 29.Teplý (pen.), 58.Javůrek
ŽK: 8.Smola, 68.Simerský, 87.Puškáč – 14.Odehnal, 48.Nepožitek, 84.Mezlík
Rozhodčí: Pavel Orel – Martin Wilczek, Matěj Vlček
Slezský fotbalový club Opava: Fendrich – Hrabina (66.Janetzký), Simerský, Radić, T.Čelůstka – Schaffartzik (C) – Grussmann (56.Jurečka), Jursa (83.Puškáč), Zapalač – Kuzmanović, Smola
1.SC Znojmo FK: Doleček – Helísek, Odehnal, Mezlík, Cihlář (C) – Teplý, Urbančok (60.Motal), Nepožitek, Javůrek (89.Holub) – Šamánek, Klíma (79.Svozil)
Počet diváků: 2645
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Opatrný první jarní zápas? Oťukávání? Kdepak, televizní šlágr 17. kola nabídl dramatickou ofenzivní bitvu. Do Opavy jsme přijeli s útočnou notou, první šanci však měli domácí. Bývalý znojemský záložník Zapalač Dolečka pořádně protáhl. Pak už jsme o sobě dali vědět i my, Fendrich se na druhé straně musel také činit, když vyrazil střelu Klímy. Klimíč byl i nadějné možnosti z 24. minuty, kdy mu před bránu servíroval míč Javůrek, náš útočník však přestřelil. Spokojenější mohl být o pár minut později, kdy po jeho akci zahrál Radić rukou. K pokutovému kopu se postavil nejlepší střelec zimní přípravy Kuba Teplý a nenechal se rozhodit.

Opava však mohla rychle srovnat. Pokutový kop se pískal i na druhé straně po faulu na Smolu, nutno uznat, že hodně přísně. Nicméně, my máme v bráně Jirku Dolečka a ten pokutový kop Schaffartzkovi lapil. Do kabin jsem tak šli za nadějného, ale těsného vedení.

Škoda nedotažených akcí, tak lze charakterizovat druhou půli. Několikrát jsme sice dokázali riskujícího soupeře přečíslit, nakonec jsme z toho ale vytěžili v uvozovkách jen jednu branku, což bylo nakonec rozhodující. V 54. minutě trefil krásnou skákavou střelou Honza Javůrek tyč, aby o čtyři minuty později lobem přehodil brankáře Fendricha. To však byla, jak už bylo zmíněno, bohužel jediná využitá možnost.

Hráči v modrobílém dřeli bojovali, ale domácí vrhli, hnaní skvělým publikem, do ofenzivy veškeré síly a v závěru utkání nás dostali pod tlak. Oživením opavských snah byl i příchod Janetzkého. Možná klíčový moment se odehrál v 76. minutě. Rohový kop musel Doleček tlumit nadvakrát, přičemž došlo ke kontaktu s opavským hráčem. Sudí nechal hru pokračovat a Petr Zapalač z velkého závaru zamířil pod břevno. To pochopitelně dodalo Slezanům nových sil a z tlaku vytěžili i vyrovnání. Puškáč byl faulovaný v pokutovém území a druhou nabídnutou penaltou už domácí nepohrdli. Nemanja Kuzmanović byl nekompromisní. Výsledek 2:2 byl také nakonec konečným. Vzhledem k vývoji utkání pro naše barvy trpká remíza, sympatický výkon však potěšil.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Jsem zklamaný, věřil jsem, že utkání dotáhneme do vítězného konce. Ale i bod je pro nás na půdě těžkého soupeře cenný, mohli jsme mu uštědřit první porážku v domácím prostředí. Bohužel se to nepovedlo. Kluky ale musím pochválit, protože výkon byl z jejich strany perfektní.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies