FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jsem rád, že jdeme týmově nahoru, pochvaloval si po Šamorínu Jirka Klíma

Jsem rád, že jdeme týmově nahoru, pochvaloval si po Šamorínu Jirka Klíma M i k u l o v - Stejně jako celý tým, i útočník Jirka Klíma zažil povedený uplynulý týden. V pondělí se gólem podílel na výhře proti Gliwicím, v sobotu měl pak výrazně prsty ve vítězném gólu proti Šamorínu. Klímič si pochvaloval, že po předchozích nevydařených zápasech jdeme týmově opět nahoru a okomentoval i to, jak se hraje proti Brazilcům ve slovenských službách.

 
 
 

Myslím, že uplynulý týden si budeš hodně pochvalovat. Předně kvůli dvěma výhrám, ale také dvěma tvým gólům?
Jsem spokojený, protože jsme chtěli napravit to, co se nepovedlo v Písku a v Tipsport lize. Jsem rád, že jdeme týmově nahoru. To, že dám gól, je moje práce a musím tě trochu poupravit, proti Šamorínu jsem gól nedal, byla to vlastní branka.

To však nemění nic tom, že je to přesně to, co po tobě trenér chce, chodit na přední tyč. Z toho plynul i zmíněný vlastní gól...
Přesně tak, i pří mé trefě s Gliwicemi jsem šel na přední tyč. Trénujeme to, jak říkáš, trenér to po mě a útočnících požaduje. Proti Šamorínu to vyšlo také, sice jsem na míč nedosáhl, ale obránce si jej srazil do brány.

Jak se hrálo proti Šamorínu? Působí tam hodně brazilských hráčů, tak jaké to bylo?
Hráli hodně technický fotbal, ale jsou to Brazilčani. Když nemají dlouho balón, tak jsou zákeřní. Občas to tam bylo hodně vyhrocené, bylo tam i jedno nucené střídání, kdy rozhodčí poslal hráče ze hřiště. Takoví oni jsou, myslím si, že jsme se s tím vyrovnali dobře. Zvládli jsme to.

V druhé půli už to ale nebylo tak vyhrocené, trenér zřejmě v dlouhé přestávce hráče zklidnil...
Asi je zklidnil, sestavu i prostřídali. Uvědomili si, že je to přátelský zápas. Střední obránci, na které jsem hrál, říkali, že to musí zklidnit. Tak to také bylo, druhý poločas byl v pohodě.

Jsi rád, že ses v týdnu znovu prosadil. V přípravě jsi už zaznamenal gól proti Zbrojovce Brno. Trápil ses tím, že ti to tam tolik nepadá?
Nemůžu se zaobírat tím, že nebudu dávat góly. Do každého zápasu jdu s tím, že chci pomoc týmu. Byly zápasy, kdy to celému manšaftu nešlo, takže nebyly ani šance. Pak se to odráží i na individuálních výkonech. Teď to jde nahoru, každý pracuje na sto procent a plynou z toho branky. Třeba Kuba Teplý dává gól v podstatě v každém zápase. Doufám, že to budu mít podobně.

Je pravda, že proti Gliwicím a Šamorínu byly sestavy takové konsolidovanější. Více se to blíží mistrákům a i souhra je zřejmě lepší?
Určitě. Ze začátku, když se protočí dvě jedenáctky, to se ještě dá. Pak, jak se to začne točit v průběhu utkání, to tomu utkání moc nepřidá. Teď už to směřuje k mistrovským utkáním a pro hráče je lepší, když hrají více než 60 minut. Dostanou se do tempa.

Při zápase se Šamorínem byla opět velká zima, neleze ti už krkem?
Leze mi krkem, zima se skousává těžko, ale všichni to mají stejné. Při startu ligy už to snad bude lepší.

Teď vás čeká týdenní soustředění v Luhačovicích, těšíš se?
Těším se. Budeme trénovat dvakrát denně, bude o nás dobře postaráno. Potrénujeme a pak už bude zbývat pouze týden do generálky.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies