FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Vnitřně to ve mě vře, byl to hodně slabý výkon, komentoval prohru v Písku trenér Kučera

Vnitřně to ve mě vře, byl to hodně slabý výkon, komentoval prohru v Písku trenér Kučera P í s e k - Měla to být papírově jasná záležitost. Třetiligový soupeř z Písku se však vzepřel prognózám a porazil náš tým vysoko 5:2. Bylo to nejen dobrou hrou Jihočechů, ale také naším špatným výkonem. Trenér Radim Kučera tak má starostí doslova na rozdávání. S projevem svých svěřenců pochopitelně nebyl vůbec spokojený, bohužel nebylo to v letošní zimní přípravě poprvé.

 
 
 

Trenére, na začátku přípravy jste v jednom z rozhovorů řekl, že když vás hráči naštvou, tak vezmete stopky a půjdou běhat. Po utkání s Pískem by nejspíše běhali až do noci?
Asi ano. Neřekl bych, že to byl úplně odfláknutý výkon. Spíše někteří hráči hráli hluboko, ale opravdu hluboko pod svoje možnosti, což jsou hráči, kteří už se dříve osvědčili. Pak jsou tu hráči, kteří sbírají zkušenosti a chtějí se někam posunout a ti předvedli výkon, který na druholigový fotbal nestačí. Je to o stálé pracovitosti v tréninku, aby sbírali zkušenosti a působili daleko klidnějším a suverénnějším dojmem. Hráči, kteří jsou tu na zkoušku, z dorostu nebo se vrátili z hostování, mi proti Písku ukázali hodně málo. Když se k tomu přidají svým výkonem pod svoje možnosti stávající hráči, tak z toho vznikne takový výsledek. Jako kolektiv jsme zklamali. Výkony byly doopravdy hodně slabé a nepřičítám to ani tomu, že bychom trénovali takovým stylem, že by hráči nemohli chodit.

V přípravě se v uvozovkách tolik neřeší výsledky, ovšem dostat pět gólů od čtrnáctého celku ČFL, to už je hodně velký vykřičník...
To je zarážející. Ale když vám hráč udělá čtyři obrovské chyby, tak je to na pováženou. Neznamená, že když hrajeme proti celku z třetí ligy, že si můžeme dovolit cokoliv. Musí být ostražitost, zodpovědnost, jak v rozehře, tak v soubojích a to tam vůbec nebylo. Všechno bylo v hlavách hráčů špatně nastaveno, tím pádem jsme dostali pět gólů. V ofenzivě jsme předvedli málo produktivity. První střelu jsme měli ve 27. minutě. Markantní rozdíl je v útočných soubojích, kdy naši hráči nedokázali udržet míč a vyhrát souboje s domácími stopery. Na druhé straně to soupeř dokázal. Jak jsem zmiňoval, náš výkon byl hodně podprůměrný. Znovu opakuji, někteří hráči se pak nemůžou divit, pokud půjdou na hostování nebo nebudou v kádru či základní jedenáctce. Zápas s Pískem mi hodně ukázal. Neříkám, že půjdou za trest běhat, už v pondělí nás čeká zápas s Gliwicemi. Po tomto utkání si vše komplexně vyhodnotím. Někteří hráči toho možná budou litovat.

V pondělí se utkáme s Gliwicemi, nemáte po výkonu proti Písku obavy?
Doufám, že se k utkání postavíme daleko lépe. Bude hrát sestava, která je na sebe více zvyklá a sehranější, protože je to těžší soupeř. Obavy mít nemůžu. Říkám, těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Největší hlavu si dělám z toho, že dostávám strašně moc gólů. Což vyplývá z některých řešení a individuálních chyb hráčů, které nemají nic společného s úrovní druhé ligy.

Při vší úctě k soupeři, zápas s Pískem měl být o tom, dostat se do pohody, udržet čisté konto. Dopadlo to ale úplně jinak...
Apeloval jsem na to, že hrajeme s třetiligovým týmem, abychom vyhráli první utkání v zimní přípravě a udrželi nulu. Efekt byl úplně opačný. Vnitřně to ve mě vře, na některé hráče jsem hodně naštvaný.

Celé utkání odehrál řecký ofenzivní hráč Georgios Lyras. Asi jste od něj čekal daleko více?
Čekal jsem od něho podle referencí daleko víc. Prakticky nebyl na hřišti vidět, ale možná to bylo způsobeno tím, co jsme předvedli na hřišti jako tým. Nic neukázal, pocestuje domů.

Několikrát jste si v minulosti posteskl, že nám chybí dravost. Pro hráče Písku to byl prestižní souboj a šlo to na nich vidět, větší chuť a dravost...
Přesně tak. Když do utkání dá hráč bojovnost, chytne se nějakou přihrávkou, lépe mu to běhá a má větší sebevědomí. Na tomhle budu muset zapracovat, to je můj úkol, abych to z hráčů dostal, a zatím to na mě působí dojmem, že si jdou na zápas jen tak vydechnout, zahrát. Budu na to muset tlačit a některé věci změnit.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies