FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Budeme se muset zlepšit, jinak nás čeká těžké jaro, hodnotí Tipsport ligu trenér Kučera

Budeme se muset zlepšit, jinak nás čeká těžké jaro, hodnotí Tipsport ligu trenér Kučera Z n o j m o - Čítal, že po dobrém startu do přípravy se jeho svěřenci v Tipsport lize poperou o postup do semifinále. Realita však byla pro tým i trenéra Radima Kučery jiná. V základní skupině jsme nezískali ani bod a prohráli i poslední utkání se Skalicou. Tento zápas i celé účinkování kouč hodnotil v následujícím povídání, a že povídat bylo rozhodně o čem.

 
 
 

Trenére, po předchozích dvou utkáních v Tipsport lize jste nebyl spokojený. Po prohře se Skalicí to asi také nebude na jedničku z hvězdičkou?
Výsledek je celkem krutý, protože první poločas nebyl z naší strany vůbec špatný. Trápíme se s tím, že dokážeme být dominantní na míči, ale nevyužijeme toho. Do inkasovaného gólu jsme jasně dominovali. Soupeř se však poprvé dostal k bráně a inkasovali jsme. To nás hodně limituje. Utkání vždy nějakým způsobem rozehrajeme, ale potom uděláme individuální chybu na půlce nebo v šestnáctce, obrana špatně pokryje hráče a je z toho gól. Vždy je to o tom, že centry mají být adresné. Soupeř je v tomhle vždy nebezpečný. Otázkou je, jestli naši obránci dobře pokrývají protivníky nebo jsou ty centry tak kvalitní. Obranu máme hodně zkušenou, dnes se mi ale její výkon vůbec nelíbil. Byly tam chyby, které by být neměly. Když to udělá mladý Rapouch, beru to, když to udělá starší hráč, vždy je to k zamyšlení. Co se ale týče přístupu, na ten si nemůžu stěžovat. Od 60. minuty pak přišlo prostřídání a už to nebylo tak kompaktní, nebylo to ono. Výsledek beru jako krutý, ale budeme se nad tím muset hodně zamyslet. I v koncovce se hodně nadřeme na gól, v defenzivě naopak nabídneme soupeři možnost lehce skórovat.

Je to pro vás podnět k zamyšlení, na čem zapracovat systémově s týmem nebo spíše o individuálních chybách?
Je to o týmu, co se týče zajištění při bránění a zdvojování. A je to i o individuálních chybách. Obránce by měl v šestnáctce dominovat, poslední dobou je to naopak. A není to ani výmluva na to, že bychom měli být v přípravě. Neberu na to žádný ohled. První jarní kolo je sice daleko, ale jak jsem říkal už dříve, každý bojuje o místo. Někteří hráči mají místy velké výkonnostní křivky. Doufám, že na individuálních chybách společně zapracujeme, to vše pak souvisí i s týmovým výkonem.

Nikdy jsme nebyli defenzivním týmem, který by sbíral jedno čisté konto za druhým, vždy jsme to ale dokázali kompenzovat produktivitou. Ta se ale nyní úplně vytratila...
Jak jsem zmiňoval na začátku, že soupeři mají kvalitní centry, tak to bude asi pravda. Protože když centrujeme my, tak to skončí za bránou nebo je to velký oblouk. Není to adresné, není to připravené. Myslím si, že Honza Javůrek má kvalitní centry a i ten dal proti Skalici z pěti centrů maximálně jeden. I tím pak ofenziva trpí, na druhou stranu chybí střelba ze střední vzdálenosti. Větší hlad po gólu. Šami měl proti Skalici moment, kdy šel sám na bránu, myslel jsem, že to vyřeší s přehledem. Mohl to ještě zdramatizovat, zvolil však možnost, že zavřel oči a vystřelil.

Tři zápasy v Tipsport lize, nula bodů. Berete to jako tragédii nebo oheň na střeše? Určité zklamání tam čítám, je?
Kdyby to bylo v sezóně, mrzelo by mě to o hodně víc. I teď mě to ale samozřejmě trápí, je to k zamyšlení. Když jsem viděl výkony v prvních dvou přípravných zápasech s Jihlavou a Trnavou, myslel jsem, že se v Tipsport lize budeme prezentovat daleko lépe, a že se popereme i o možnost postoupit do semifinále, realita byla jiná. Hodně naštvaný jsem byl po Pardubicích, kdy jsem měl v kabině i proslov. Musíme pracovat na tom, abychom se zlepšili a to hlavně do defenzivy, protože laciných gólů dostáváme opravdu hodně. Pokud se zlepšovat v přípravě nebudeme, čeká nás těžké jaro. Protože s touto hrou, bychom v druhé lize neuspěli.

Bude se kádr ještě v přípravném období nějakým způsobem posilovat?
Vždy máme nějaká otevřená dvířka. Máme ale i dost hráčů zraněných, uvidíme, jak se bude vyvíjet situace i na tomto poli. Možná něco nastane, možná ne.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies