FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Pro místo v základní sestavě musí hráči předvést daleko víc, říká po prohře s Brnem trenér Kučera

Pro místo v základní sestavě musí hráči předvést daleko víc, říká po prohře s Brnem trenér Kučera B r n o - Po prvních dvou přípravných utkání měl sice trenér Radim Kučera malé výhrady, ale chválil. Po utkání se Zbrojovkou už ovšem tak přivětivý ke svým svěřencům být nemohl. V prvním utkání Tipsport ligy jsme totiž podlehli prvoligové Zbrojovce Brno vysoko 1:5. A to samozřejmě důvod ke spokojenosti nezavdává.

 
 
 

Trenére, po vydařeném vstupu do přípravy s Jihlavou a Trnavou teď přišla facka. Jak hodnotíte utkání?
Začátek zápasu jsme zaspali, Brno mělo v krátké sledu dvě gólovky, nedalo. My jsme nebyli v defenzivě důrazní, špatně jsme komunikovali. Každý centr Zbrojovky do našeho vápna byl nebezpečný, pokaždé to zavánělo gólem. Hlavně byla po celý poločas více přímočařejší, což nám dělalo problémy. Brno si udělalo náskok a ztrestalo naše chyby. Spíše mi vadí to, že nejen v defenzivě, ale i v ofenzivě jsme působili špatným dojmem. Veselý nás vychytal, výsledek mohl být jinak daleko divočejší. U nás zkrátka platí, že máme normu čtyři gól za zápas, ať už je dáme nebo dostaneme. Brno nás přehrálo a vyhrálo zaslouženě, budeme se nad tím muset pozastavit a více to rozebrat.

Nebyl výsledek z části daný i tím, že v první půli měla Zbrojovka na křídle africké hráče, které v druhé lize tolik nepotkáváme?
To není Afričany, spíš jsem si myslel, že by jim měla být zima a výkon by měl být horší. (s úsměvem) Teď vážně, Ashiru měl velkou rychlost měl, bylo to vidět. Ale hrál na něj mladý dorostenec, který ještě nemá zkušenosti. Kdyby hrál Helísek, neměl by to možná tak jednoduché. Jsme ale ve fázi přípravy, já za to Pepovi Rapouchovi hlavu neutrhnu, je to pro něj dobrá zkušenost. Konečný výsledek vyplynul z našeho přístupu, od první minuty jsme do toho špatně vstoupili. Kádr máme celkem dobře doplněný, kvalitní, hráči, ať se porvou o místo. Chyby, které hráči dělali, samozřejmě vidím. Aby první jarní kolo hráli v základní sestavě, musí předvést daleko více než proti Brnu.

Jak jste na začátku zimní přípravy avizovali, v prvním utkání Tipsport ligy už jste netočil dvě rozdílené jedenáctky...
S Pardubicemi to bude obdobné. Chci, aby hráči nyní sbírali zátěž 60, 70. minut. V únoru pak devadesát. Ať už se to blíží mistrovskému utkání. Protože jeden poločas nesplní tolik, jako by měl splnit v té mistrovské sezóně. Ale na zápas určitě nemělo vliv, jestli jsme hráli na dvě jedenáctky nebo ne, a že Brno mělo více čerstvých hráčů.

Hráči na zkoušku ještě zůstávají?
Denise Frimmela si ještě vyzkoušíme. Do neděle se rozhodnu, jestli zůstane. Dám mu šanci proti Pardubicím na hrotu. Brankář Štěpanovský tu bude déle, protože je tu kráce. I on dostane v sobotu šanci.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies