FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Začali jsme zostra a takhle to bude pokračovat, říká trenér Kučera na startu přípravy

Začali jsme zostra a takhle to bude pokračovat, říká trenér Kučera na startu přípravy Z n o j m o - Po měsíci trenér Radim Kučera opět dirigoval svoje svěřence, prozatím jen v tréninkovém procesu. Na přivítanou si pro ně připravil vážení, a pak se společně pustili do práce. Znojemský kouč byl spokojený, s tím jak hráči zvládli i individuální plán a také úvodní dvoufázový trénink společné přípravy. Povídali jsme si samozřejmě ale i o jiných tématech týkajících se začátku přípravu.

 
 
 

Hráči se ještě nestačili usadit v kabině a už jste je překvapil váhou. To jste je asi moc nepotěšil?
Jestli jsem je potěšil. (přemítá s úsměvem) Hráči vždy spekulují, co bylo v létě a předtím v zimě na začátcích příprav. Ve Znojmě jsem dával váhu většinou třetí, čtvrtý den, teď jsem to změnil. Ale po konci podzimu jsem je upozornil, že to může být klidně i první den. (s úsměvem) Znám to z osobní zkušenosti hráče. Trochu jsem je překvapil. Některé méně, některé trochu víc. (s úsměvem) Nevidím v tom nic drastického, ale některé hráče jsem dostal pod tlak. (s úsměvem)

První den společné zimní přípravy, odpoledne kruhový trénink, odpoledne umělá tráva. Začalo se tedy velice svižně, hráči však měli v prosinci i první týden v lednu individuální trénink, takže byli připravení...
Hráči věděli, do čeho půjdou. Byli nachystaní. Ví, že je čeká pět, šest týdnů dřina. Všichni splnili individuální plány perfektně, byl jsem s tím hodně spokojený. Jde vidět, že jim to pomohlo, protože dnes zvládli oba dva tréninky v pohodě. Nebylo třeba nějakého zahřívajícího tréninku, začali jsme zostra a takhle to bude pokračovat. Pár týdnu musí přežít, ale zase tak drastické to není, hráči si dobře odpočinuli. Většina už tyto metody zná. Jdou do toho s chutí, ví, že to potřebují. Snažím se, aby hráče tréninky i v zimní přípravě bavily.

Letní i zimní příprava bývá v úvodních dnech především o kondici. Bude to mu tak i nyní?
Na začátku to bývá vždy o kondici, ani tato příprava nebude výjimkou. Kondice je důležitá. Máme hodně přípravných zápasů, hráči mají dvoufázové tréninky. Kádr má momentálně pětadvacet členů, nějaké hráče na zkoušku. V úvodních utkáních to budeme točit, v dalších zápasech dostanou hráči zápasový rytmus delší než jeden poločas, do toho tréninky. Věřím, že tento model nám sedne. Snad se nám budou vyhýbat zranění. Něco jsme zkoušeli v zimě minulou sezónu, kdy jsme hráli o postup. Na jaře už hrála roli psychika. V letní přípravě, kdy jsem některé věci změnil, hodně zápasů jsme zvládli v závěrech. Ukázalo se mi, že hráči jsou na to připraveni a mají dobrou morální sílu, aby utkání dokázali otáčet, vyrovnat, vyhrávat.

Co se týče hráčů na zkoušku. Bude to v tomto případném období ve větší intenzitě nebo menší intenzitě?
Nebude to takové jako minulou zimu. Hráčské posty se vyřešily, troufnu si říct, že za čtrnáct dní už budeme mít kádr, který se bude připravovat na jarní část. S některými hráči jsme domluveni, že půjdou na hostování, ať už je to Vyškov nebo Třebíč, popřípadě jiná mužstva. Máme domluvené, i kteří hráči přijdou, a kteří odejdou. Aktuálně jsou tady tři hráči na zkoušku, možná se ještě někdo objeví, možná ne.

Takže momentálně nemusíte vydávat inzerát - hledá se brankář, obránce, záložník, útočník?
Konkrétně v útoku věřím, že se o to popere víc hráčů. Gólů jsme dali na podzim celkem dost. S Rosťou Šamánkem přišla zkušenost a kvalita, což tu minulou sezónu potvrdil. Je určitě hladový a má velkou chuť. Prostředí ve Znojmě dobře zná, v kolektivu je oblíbený. Věřím, že s ostatními hráči v útoku vytvoří silnou údernou sílu.

Na závěr odbočíme od fotbalu, jak jste si užil volno?
Proběhlo krásně. Minulý rok jsem řešil závěrečné trenérské zkoušky, bylo to ve stresu. Nyní volno proběhlo úplně v klidu.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies