FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kvůli Znojmu jsem si v práci musel vzít dovolenou, usmívá se nová posila Dominik Urbančok

Kvůli Znojmu jsem si v práci musel vzít dovolenou, usmívá se nová posila Dominik Urbančok Ú s t í n a d O r l i c í - Stoprocentní soustředění jen na fotbal? To Dominik Urbančok v dospělém fotbale nepoznal. Při angažmá v třetiligovém Vyškově totiž chodil do zaměstnání. Nyní se pro sympaťáka s jednadvacítkou na drese vše mění. Píchačky vyměnil za fotbalový míč. Šikovný ofenzivní hráč se stal novou znojemskou posilou a nyní se bude moci věnovat fotbalu naplno. A v případě Dominika to ztracený čas rozhodně nebude.

 
 
 

Dominiku, slyšel jsem, že jsi kvůli angažmá ve Znojmě musel dát výpověď v práci. Je to pravda?
Je to pravda, když jsem šel do Znojma na zkoušku, tak jsem si vzal dovolenou. Když to vyšlo, tak jsme byl domluvený, že dám v pondělí výpověď. Ale ještě ten den jsem byl v práci, takže jsmem se musel trenérovi omluvit z tréninku. (s úsměvem)

Co ti v práci řekli na to, že jdeš hrát profesionálně fotbal?
Domluvil jsem se s mistrem. Říkal, že mi to přeje, nebude mi bránit, a že fabrika asi nebude pro mě. (s úsměvem)

Jaké to je, zapojit se do života profesionálního fotbalisty? Měl jsi s tím nějaký problém na začátku přípravy nebo sis naopak užíval toho, že nemusíš brzy ráno někam do "fabriky"?
Skrz vstávání je to určitě něco jiného. (smích) Je to psychicky méně náročné, naopak fyzicky náročné hodně. S tím jsem ale počítal a musí to být.

Do Znojma s tebou přestoupil i Michal Holub, jsi rád, že tu budeš mít parťáka z Vyškova?
Určitě. Byl jsem rád, když jsem se dozvěděl, že bude ve Znojmě se mnou. Je to šikovný kluk, může to někam dotáhnout, pro Znojmo je to posila.

V jednom rozhovoru jsem se dozvěděl, že tvůj velký kamarád byl ve Vyškově Michal Jeřábek. Se Znojmem se zapojil také do přípravy, ale zastavilo ho zranění. To tě asi hodně mrzelo?
To mě hodně mrzelo, ale je to sport a věřím, že v zimě se tu objeví.

DOMINIK URBANČOK

Až navštívíte zápasy Znojma v nadcházejícím ročníku Fotbalové národní ligy, doporučujeme sledovat v našem dresu číslo 21. Na Dominika Urbančoka je radost se koukat, rychlost, vytříbená technika a velká síla v přechodu jeden na jednoho. Chvilka nepozornosti soupeře, kousek prostoru a exvyškovský hráč přejde rázem přes dva hráče a peláší na bránu. Jedenadvacetiletý fotbalista v přípravě rozhodně zaujal, ostatně i proto si vysloužil místo ve znojemském kádru. Skromný a sympatický rodák z Drnovic může v dresu 1.SC ukázat velké věci, my mu pochopitelně přejeme, aby mu to vyšlo.

V minulosti jsi měl nabídky od Zbrojovky a Slovácka. Proč přestup až nyní?
Těžko říct. Měl jsem zmíněné nabídky, ale vždy z toho nějak sešlo, škola, atd. Sice to přišlo až teď, že jsem přestoupil, ovšem jsem za to velmi rád. Jsem rád, že mi Znojmo dalo příležitost a porvu se o místo v základní sestavě.

Vyhlídl si tě přímo trenér Kučera?
Trenér mi volal, bavil jsem se o angažmá ve Znojmě i s Honzou Trousil (asistent trenéra Vyškova pozn. red.). Myslím, že se domluvili spolu.

Tvými přednostmi jsou rychlost a hra jeden na jednoho. Máš tuto průpravu i z futsalu, který si hrával?
Na futsal určitě nemůžu nadávat. Dal mi hodně věcí v tom, že měl naučil pracovat s míčem na malém prostoru. Hodně také Futsal přidá technické vyspělosti. Trenéři moc futsal rádi nemají, ale myslím, že není špatné si vyzkoušet halový fotbal.

Máme za sebou necelý měsíc přípravy, jak ji hodnotíš?
Zatím ji hodnotím pozitivně. Žádné výrazné zdravotní problém nebyly, a to ani u ostatních kluků, takže super. Odvádíme dobré výkony, takže pohoda, Baník se může trochu obávat. (s úsměvem)

Čítám, že ani s aklimatizací v kabině jsi neměl problémy?
Kluci jsou super, jsem rád, že je v kabině pohoda a dobrá parta. Hlavně tu není žádný typ, který by někoho potopil. Všechno si vyříkáme.

Nyní se tým připravuje na soustředění v Ústí nad Orlicí. Je to vítaná změna pro hlavu, změnit prostředí?
Myslím, že změna prostředí je ku prospěchu. Soustředění je navíc takové vyvrcholení přípravy, kádr se finalizuje a vše se připravuje na začátek ligy. Všichni se na něj těšíme.

Pojďme na chvíli i k středeční výhře nad Pískem. V utkání jsme byli favoritem, soupeř byl však hodně houževnatý...
Písek dobře zhušťoval prostor, dobře se posouval, těžko se hledala nějaká skulinka. Čekal jsem, že odejdou fyzicky a bude to voda na náš mlýn. Soupeř se však držel.

Máš nějaký cíl pro nadcházející sezónu, kolik bys chtěl vstřelit branek, atd.?
Takhle jsem nad tím ještě nepřemýšlel. Hlavně chci být prospěšný týmu a hrát dobrý fotbal.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies