FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Rosťa Šamánek: O Znojmo nemám strach, trenér Kučera odvádí vynikající práci

Rosťa Šamánek: O Znojmo nemám strach, trenér Kučera odvádí vynikající práci Ž i r o v n i c e / Z n o j m o - Rostislav Šamánek prožívá skvělé období. Ve Znojmě se v minulé sezóně stal jeho nejproduktivnějším hráčem, což vyvolalo zájem několika klubů. Brzy sedmadvacetiletý ofenzivní hráč nakonec zakotvil ve známém prostředí Jihlavy. Právě v jejím dresu nastoupil hned v prvním utkání turnaje v Žirovnici proti nám. Svému bývalém týmu vstřelil gól a předvedl velmi dobrý výkon. Rosťovi se daří i v osobním životě, v červnu si vzal za ženu přítelkyni Veroniku.

 
 
 

Rosťo, to od tebe nebylo s nadsázkou moc pěkné, vstřelit svému bývalému týmu hned gól a dát mu při výhře Jihlavy 7:3 takovou "čočku"...
Neřekl bych čočku, myslím, že to byl pěkný zápas z obou dvou stran. Hodně gólů. Branku jsem samozřejmě vstřelit chtěl, na druhou stranu je to proti Znojmu, což mě trochu mrzí. Musím se ale dívat dopředu a to je momentálně Jihlava.

Dařílo se ti i proto, že jsi nastoupil na svém "oblíbeném" postu záložníka?
Byl to první zápas za Jihlavu, kde mě trenér zkusil na záložníkovi. Sice vždycky říkám, že jsem útočník, tak teď mi v záloze. Je to možná i tím, že jsem se dostal z počáteční únavy, která byla velká. Měl jsme problémy, byl jsme zavařenej. V předchozích zápasech jsme spokejený nebyl.

Jihlavu znáš z dřívějšího působení jako své boty, čítám, že aklimatizace proběhla v pořádku. Jak se zatím cítiš ve staronovém prostředí?
Cítím se v pohodě. Vedení v Jihlavě znám v podstatě celé, není tam nikdo, koho bych neznal. Kabina se tedy obměnila, což je ve sportu normální. Je tam už jen jeden hráč, s kterým jsem za Jihlavu dříve hrával – Petr Tlustý. Ale i s ostatními hráči jsem se dříve potkával, znám je, takže v pohodě.

Ve Znojmě ses stal v minulé sezóně nejproduktivnějším hráčem, čítám, že by ses nezlobil, kdyby to bylo stejné i v Jihlavě? I když to samozřejmě bude v první lize náročnější...
Bude to náročnější, nehledě na to, že Znojmo hrálo na špici o postup, takže těch gólů tam padalo více, než dává Jihlava. Když jsem přicházel do Znojma, tak jsem také nepočítal, že budeme bojovat o postup, člověk nikdy neví. Fotbalový život je proto tak krásný, že nikdo nikdy neví. Já bych byl samozřejmě nesmírně rád, kdybych se alespoň trochu příblížil výkonům, které jsem předváděl ve Znojmě.

Z Jemnice to máš do Znojma blízko, přijedeš se podívat na 1.SC v příští sezóně Fotbalové národní ligy?
Když se mi to nebude křížít, určitě se rád přijedu podívat. Byl jsem tam i na přípravném utkání s Gliwicemi, kde se mi Znojmo hodně líbilo. Myslím, že bylo lepší než polský tým a nezasloužilo si prohrát.

Těšíš se na souboje s Liborem Žondrou, který přestoupil do Hradce Králové?
Psali jsme si a volali, probírali jsme kam naše kroky vedou. Trochu jsme se pohecovali. Doufám, že ve vzájemném utkání se na hřišti potkáme.

Libor Žondra v jednom z rozhovorů po přestupu do Hradce Králové zmínil, že o výkony Znojma nemá v příští sezóně strach. Jak to vidíš ty?
Já určitě také ne, protože si myslím, že trenér Kučera odvádí ve Znojmě vynikájící práci a výsledky z minulé sezóny jdou i hodně za ním. Tým si opět poskládá a bude to klapat v kabině, pak to klape i na hřišti.

Teď odbočíme stranou fotbalové života. 18. června jsi vstoupil do manželského svazku. Jak se pro tebe změnily věci jako novomanžele...
Pro mě se nezměnily vůbec. Možná se změnily spíše pro moji manželku, že se jmenuje Šamánková. (s úsměvem) Pro mě se nezměnilo vůbec nic, já tohle nějak neřeším. Už jsme spolu žili jako manželé v podstatě před svatbou, takže to bylo spíše o tom, aby to bylo na papíru.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies