FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

První místo? Musíme si ho užívat a vážit si ho, říká Radek Mezlík

První místo? Musíme si ho užívat a vážit si ho, říká Radek Mezlík Z n o j m o - V sobotu jsme sice vyhráli ve Frýdku-Místku 2:0, ale stoper Radek Mezlík musel být s parťáky v obraně neustále v pozoru. Zvláště v druhé půli odolávali několika nepříjemným centrům. Vše ale úspěšné zvládli a mohli jsme tak oslavovat nejen výhru, ale i čisté konto. Radek byl samozřejmě spokojený nejen s tím, ale i s prvním místem. Rozebral však tak příliš tvrdou hru, jakou se soupeř v sobotu prezentoval.

 
 
 

Radku, sice výhra 2:0, ale byl to proti Frýdku-Místku obtížný zápas?
Nebyl to jednoduchý zápas. Začali jsme tlakem a hned v úvodu jsme možná mohli kopat penaltu. I tak jsme se ale poměrně brzy dostali do vedení. Pak jsme trochu polevili a ztratili prostředek hřiště, Frýdek se dostával do hry nakopávanými míči. Dokonce nastřelil tyč a pak měl dvě nepříjemné hlavičky.

Na druhou stranu my jsme měli řadu dobře rozehraných akcí, které jsme nedotáhli. Třeba Broňa tady vedle mě, měl dva takové obstřely. (rozhovor vznikal v autobusu na cestě z Frýdku pozn. red.) Jeden pokus mu ztečovali nad bránu, druhý šel těsně vedle brány. Už jsme to zmiňoval dříve, máme v ofenzivě hodně rozehraného potenciálu, ale nedohrajeme to. Bylo to hodně o druhém gólu, kdybychom ho vstřelili dříve, tak bylo po zápase.

Zmínil jsi, že ve druhém poločase byla pasáž, kdy se Frýdek dostal standardkami do hry a soupeř je zahrával velice dobře. Byla to pro obranu nejobtížnější pasáž zápasu?
V této pasáži toho opravdu nebylo málo, Frýdek měl, jak zmiňuješ, několik standardek. Dan Odehnal asi třikrát nebo čtyřikrát velice dobře odhlavičkoval míč do bezpečí. Je to o tom, že v některých pasážích to hrneme za každou cenu do zakončení a jsou tam nepřesnosti, které nás stojí síly. Potom je z toho takové nahoru dolů a kdykoliv se může nějaká akce z obou stran ujmout.

Rozebíral jsem to i v rozhovoru s trenérem, Frýdek hrál někdy až za hranicí tvrdosti. Jak ty jsi to viděl?
Jedna věc je bojovnost a ta druhá hrát fair-play. Nejde, aby soupeř udělal čtyři ostré zákroky po sobě, dva lokty, Šamimu (Rosťa Šamánek pozn. red.) mu tam hráč skočí proti nohám. Naštěstí se to obešlo bez zranění. Je to všeobecně vždy o tom, jak to rozhodčí pojme. Když se někdo zraní, pak je na karty pozdě. Zatímco, když za nějaký ostrý zákrok karta padne, pak je na hřišti klid. Fotbal je sport, kde jde o výsledek, ale je hodně důležité rozlišit, kdy je to ještě tvrdá férová hra, a kdy zákeřná a nepříjemná.

Jak se ti bude tento týden usínat s pocitem prvního místa v tabulce?
Pochopitelně dobře. (s úsměvem) Vždycky se říká, že se jde zápas od zápasu, ale samozřejmě to vnímáme. Je to samozřejmě příjemné, než se trápit někde na jedenáctém, dvanáctém místě. Musíme si to užívat a vážit si toho, když se takhle daří, protože může přijít období, kdy se dařit nebude.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies