FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

JUN: Aleksijević po Dukle - Na kluky jsem nesmírně pyšný

JUN: Aleksijević po Dukle - Na kluky jsem nesmírně pyšný P r a h a / Z n o j m o - Petar Aleksijević zápasy svých svěřenců na trenérské lavičce hodně prožívá. Při pondělním utkání na Dukle Praha musela být jeho tepová frekvence hodně vysoká. To co se totiž událo na hřišti, to se jen tak nestává. Náš tým prokázal ohromný charakter a srdce a dokázal vyrovnat nepříznivý stav 0:3 za necelých dvacet minut druhé půle srovnat na 3:3. Není tedy divu, že byl Aleksijević na hráče patřičně hrdý.

 
 
 

Z 0:3 na 3:3 za dvacet minut. Famózní záležitost. Jste na kluky pyšný?
Určitě ano. Hráli jsme s velice kvalitním soupeřem. Byli to stejně mladí kluci, jak máme my, bylo na nich poznat, že jsou v práci s míčem velice šikovní. Už dlouho působím ve fotbale, ale ještě teď mám tep asi 200. Byl to opravdu zážitek.

V první půli to ale nebylo úplně ono.
Dukla byla v první půli lepší, ale my jsme jí to dovolili naším špatným napadáním. Soupeř dostal obrovský prostor ve středu hřiště. A to jsme začali dobře, hned v první minutě jsme měli velkou šanci, následovalo břevno od Kubilaye (Kubilay Yilmaz pozn. red.). Od toho momentu jsme se dostali absolutně pod tlak a Dukla byla výrazně lepší. To, co se však stalo v druhé půli, je opravdu obdivuhodné. Dlouho jsem neviděl takový návrat.

Co vám probíhalo hlavou, když zvýšila Dukla v druhé půli už na 3:0?
Samozřejmě vím, že někdy se i prohraje. Mě hlavně mrzelo, že jsme v první půli netakticky bránili. Dělali jsme spoustu chyb. O přestávce jsem kluky nabádal, aby hráli více agresivně a více si věřili. Bylo paradoxní, že z naší velké útočné snahy a aktivity jsme inkasovali třetí gól. Samozřejmě za tohoto stavu už je nesmírně těžké s utkáním něco udělat. Okamžitě po inkasování jsme však Duklu k vůbec ničemu nepustili. Dali jsme tam třetího útočníka a hráli na tři obránce. Byla na nás vidět obrovská chuť a bojovnost, přidala se k tomu i gólovost Kubilaye.

Po první půli musel střídat Lukáš Hrazdílek, bylo to vynucené?
Hrazdílek musel střídat kvůli zdravotním problémům. Skvěle ho zastoupil Zdena Hříbek, který na postu stopera nastoupil poprvé na této úrovni. Výrazně nám pomohl. Není mým zvykem chválit jednotlivce, ale tentokrát musím. Na jeho věk (ročník 97 pozn. red.) to byl velice zralý výkon na postu stopera.

Na pokutový kop Kubilaye Yilmaze, z něhož přišlo vyrovnání, jste se díval?
Nemám to moc rád, moc se nervuji. (smích) Kluci jsou určeni, věří si na to. Tato remíza je i cennější než některé vítězství. Byla dosažena v takovém stavu, kdy jsme byli pro všechny odepsaní.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies