FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Neporazitelnost Žižkova doma skončila! Z Prahy vezeme tři body!

Z n o j m o - Žižkov v dosavadním průběhu Fotbalové národní ligy v domácím prostředí ani jednou neprohrál. Na náš tým tak čekal těžký oříšek. Stejně jako proti Brnu v poháru jsme měli výborný začátek, v šesté minutě se trefil Helísek. V dalším průběhu jsme se soustředili na pečlivou obranu a dvakrát nás i zachránila tyč. V druhé půli jsme však dokázali přidat pojišťující gólu Liborem Žondrou a zbytek utkání už dohráli v pohodě.

 
 
10.k. FNL, neděle 12.10.2014
FK Viktoria Žižkov - 1.SC Znojmo FK  0:2  (0:1)
Branky: 6. Helísek, 79. Žondra
ŽK: 44. Kovačić, 76. Hříbek, 76. Yonov
Rozhodčí: Královec – Wilczek, Kubr
FK Viktoria Žižkov: Holý – Dressler, Šťastný, Bartošák, Hovorka (26. Opluštil) – Karafiát (69. Kučaba), Podrazký, Súkenník, Bazal – Voltr, Marek (77. Hejný)
1.SC Znojmo FK: Andrejko - Hříbek, Yonov, Odehnal, Helísek - Kovačić (63. Ledecký), Okleštěk, Lacko - Stáňa, Žondra, Pázler (90. Hudec)
Počet diváků: 1961
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Očekávaný tlak Žižkova v úvodu utkání zmrazil krásnou trefou do šibenice David Helísek. V tu chvíli běžela šestá minuta. Domácí se pochopitelně ihned vrhli do útoku a převážnou většinu první části se hrálo právě na naší polovině. V deváté minutě hlavičkoval Voltr, ale zakončoval v rychlosti, a i proto nebyla jeho hlavička přesná.

V 13. minutě jsme v úvodním poločasu poprvé a naposled zahrozili. Kovačićova střela zpoza vápna šla jen těsně vedle brány. Posléze už to z naší strany byla pečlivá obrana a spoléhání na brejky. Největší šanci na vyrovnání měl Žižkov ve 21. minutě, kdy Podrazký z přímého kopu orazítkoval tyč Andrejkovy branky. Viktoria měla i nadále převaha, ale v rozhodujících chvílích ji zradilo zpracování nebo lepší přesnost.

Hned z úvodu druhého dějství mohlo být vyrovnáno. Bartošákův přetažený centr chtěl rybičkou poslat do brány Bazal, ale přesný nebyl. O pár okamžiků později pak zneškodnil šanci Marka Andrejko. To bylo ale na dlouho vše. Naopak náš tým dokázal postupem času více držet míč a uklidnit hru.

Domácí se dostali do další šance až v 67. minutě. Po standardce trefil Voltr dobře a Andrejko musel výborně vyrážet střelu na tyč. Pak už přišly naše chvíle. Prostor pro rychlé brejky byl velký. Do jednoho z nich se dostal Lacko, po jeho upadnutí ve vápně se ale penalta nepískala. Další akce už ale skončila gólem. V 79. minutě si pohrál z hráči Žižkova Ledecký. Obešel tři protihráče a naservíroval míč Liboru Žondrovi, který se trefil přesně k tyči.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies