FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Leoš Kalvoda: Liberec dokazuje svoji kvalitu v Evropské lize

Leoš Kalvoda: Liberec dokazuje svoji kvalitu v Evropské lize Z n o j m o - Fotbal ve Znojmě nyní žije začátkem rekonstrukce stadionu. Svěřenci trenéra Kalvody se ovšem musí dívat směrem k dalšímu utkání Gambrinus ligy, které je čeká na severu Čech. Soupeřem bude Slovan Liberec, což znamená pro náš tým velmi těžkou prověrku. Jihomoravané ale samozřejmě budou chtít navázat na předchozí tři ligové zápasy bez prohry.

 
 
 

V sobotu do Liberce, jak vidíte příštího soupeře?
Jak kvalitním mužstvem Liberec je, dokazuje v Evropské lize, kde naposled odehrál super utkání se Sevillou. Dařilo se mu i v lize se Spartou, kdy inkasoval až v poslední minutě. Takže v obou dvou zápasech sahal Slovan po vítězství. Mají to založené na kolektivním výkonu, perfektní defenzivě. Mají velmi nebezpečné brejky, ať už je to Delarge na levé straně, nebo Rabušic, což je výborný důrazný hráč. Pak jsou tam konstruktivní hráči Rybalka s nepříjemnou střelou ze střední vzdálenosti, to samé Pavelka a v obraně zkušený Kováč. Je to výborně poskládané mužstvo, kde je zkušenost doplněna mladými hráči.

Liberec má v lize trochu nevyzpytatelnou formu, mám na mysli třeba prohry s Baníkem a na Slovácku, což je ale asi dáno vytížením v Evropské lize?
Je to dané Evropskou ligou. Liberec chce hrát na špici tabulky o poháry, a tak udělá vše proto, aby nás porazil. My jedeme na sever Čech, abychom mu to znepříjemnili.

Při vši úctě k Baníku a Příbrami, teď narazíte na jeden z top týmů české ligy, bude asi těžké vydolovat nějaký bod?
Ke vší úctě k Baníku, ale Baník mu dal trojku. Na každého přijde slabší chvilka, já doufám, že si Liberec nevybral slabší chvilky jen v Ostravě a na Slovácku, že ještě jedna bude schovaná pro nás. Do Liberce jedeme s tím, že nechceme prohrát. Vím, že to bude těžké, ale trochu nám může nahrávat to, že Liberec má před sebou odvetu v Seville. Jestli někoho budou šetřit, nevíme. Kádr Liberce je kvalitní, i když není tak široký jako Sparta.

Sledujete na hráčích, že mají po třech ligových zápasech bez prohry větší sebevědomí?
Sebevědomí to mají vždycky, i když prohrávají. (s úsměvem) Samozřejmě je vidět větší herní pohoda i chuť do tréninku. I když teď to máme trochu znepříjemněné tím, že začíná rekonstrukce stadiónu.

Je rekonstrukce stadiónu vzhledem k tréninku velký problém?
Už jsem na to hráče nachystal, že budeme muset zatnout zuby. Budeme to kombinovat, někdy půjdeme na umělku, někdy půjdeme na ČAFKU (hřiště, kde hraje mládež), ale ne pořád, protože počasí tomu nenahrává, abychom trávník moc nezničili. Někdy pojedeme do okolí.

Na tiskové konferenci po Příbrami jste říkal, že vám výkon stoperů (Hudec - Yonov) zamotal hlavu? Tak jaká je situace?
Uvidíme, jak na tom budou zdravotně. Dan Odehnal sice trénuje, ale má jít na sono, podle toho se uvidí. Vrací se po karetním trestu Pepa Hnaníček.

Takže v sobotu se stoperskou dvojicí Hnaníček - Hudec?
Je tam více variant. Když to vezmu, tak Hnaníček - Odehnal odehráli perfektní zápas proti Boleslavi. Dobře si na Baníku vedlo i duo Hnaníček - Hudec a s Příbrami podali dobrý výkon Yonov - Hudec.

Jaký je zdravotní stav týmu?
Odehnala už jsem zmiňoval. Nepožitek má problémy s achilovkou. Tomeček při utkání za juniorku dostal koňara a vytahovali mu vodu z kolena. Dlouhodobě jsou pak zranění Zeba s Hříbkem.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies