FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Gambrinus liga se znovu rozjíždí. Znojmo míří na Bazaly

Gambrinus liga se znovu rozjíždí. Znojmo míří na Bazaly Z n o j m o - Po delší přestávce se vrhnou znojemští fotbalisté opět do ligového dění. Na programu je 11. kolo a Znojmo v něm zajíždí na půdu devátého Baníku Ostrava. Náš tým by rád navázal na výkon s Mladou Boleslaví, venku však doposud čeká na vítězství. Baník naopak v domácím prostředí získal drtivou většinu svých dosavadních bodů.

 
 
 

ČEKÁNÍ NA LEPŠÍ ČASY - FC BANÍK OSTRAVA

Jakoby by byl Baník Ostrava v posledních letech prokletý, jedna nešťastná zpráva za druhou, velké dluhy a návrat na vrchol tabulky v nedohlednu. Poslední nepříjemnou aktualitou je odchod jednoho z trenérů Baníku do fotbalového nebe. V 62 letech podlehl Erich Cviertna těžké nemoci a klub se zahalil do černé.

Po reprezentační přestávce tak půjdou Ostravští do dalšího duelu Gambrinus ligy se smutkem v zádech, ale určitě s odhodláním získat tři body i pro zesnulého trenéra. Baník je sice na devátém místě, ale výhra by mu určitě pomohla. Vždyť na sestupové pozice má pouze čtyř bodový náskok. A to ještě mohou být na Bazalech za současné postavení rádi. Baníku se totiž vstup do nového ligového ročníku příliš nevyvedl. Tedy vstup ano, ale to co následovalo nebylo příjemné. Ostrava získala z prvních dvou kol solidní čtyři body, pak ovšem přišly tři porážky v řadě a z nich skóre 0:12. Příliš nepotěšila ani domácí prohra s Bohemians. Baník se ale dokázal vzchopit, už před porážkou s klokany dokázal zvítězit nad Zbrojovkou a v devátém kole překvapil Liberec výhrou 3:0. Poslední výsledek pak znamenal remízu 2:2 na Slovácku.

FC Baník Ostrava - 1.SC Znojmo FK
Sobota 19.10.2013 (17:00 hod. - Ostrava, Bazaly)

Baník disponuje mladým kádrem, z čehož výrazně vyčuhují jen dvě velezkušená jména - obránce Benjamin Vomáčka a záložník Martin Lukeš. Finanční situace Baníku je, jaká je, a tak klub dává šanci právě mladíkům. Jedním z nich je například reprezentant do devatenácti let Daniel Holzer, útoku pak můžeme najít jedenadvacetiletého Jakuba Rolince (dříve hrával i ve Znojmě). Útočná síla Baníku by jistě vzrostla, kdyby se mohlo využít služeb Václava Svěrkoše. Ten je ale stále mimo hru díky dlouhodobému zranění.

MLADÝ TÝM TRÁPÍ MARODKA

Trenér Martin Svědík v reprezentační pauze příliš důvodů k úsměvu neměl. V přípravném utkání sice Baník remizoval se Žilinou 2:2. Kouče Ostravy však trápí hlavně zdravotní stav jeho svěřenců. „Jediné, co nás trápí, je zdravotní stav hráčů. Ten se nelepší,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu a narážel na fakt, že Baníku chybí Svěrkoš, Petrus, Dedić, a Šichor. S tréninkem teprve začal Davor Kukec. Daniel Holzer pak sice není zraněný, ale plní povinnosti v reprezentaci.

Delegace rozhodčích
Miroslav Zelinka - Ondřej Pelikán, Patrik Filípek - Ondřej Lerch

Sobotní zápas nenabídne jen zápas o důležité ligové body, ale také několik pikantností. Řeč je o Ondřeji Sukupovi. Bývalý znojemský hráč měl zamířit na podzim na hostování ze Sigmy na jih Moravy, nakonec dal ale přednost Baníku. „Ve Znojmě jsem dva a půl roku působil. Znám skoro všechny hráče. Navíc jsem tam před příchodem do Baníku tři dny trénoval. Čeká mě pikantní zápas. Sám jsem zvědav, jak to bude probíhat. Už i s bývalými spoluhráči ze Znojma se navzájem popichujeme,“ sdělil před utkáním webu fcb.cz.

Trenéři před utkáním

Martin Svědík (Baník Ostrava) - Herně není Znojmo vůbec špatné. Viděl jsem několik jejich zápasů a v nich se dokázali dostat do šancí. Dojeli na to, že je neproměnili. V lize máte dvě tři šance, a když je nedáte, soupeř vás potrestá. Znojmo jinak působí kompaktně. Jádro mužstva zůstalo stejné a je to znát. (zdroj: fcb.cz)

LEOŠ KALVODA (1.SC ZNOJMO) - Čeká nás ale velice těžký soupeř, protože hráči Baníku "jezdí" na sto procent. Navíc dle počasí bude zřejmě mokro, takže to bude nahrávat bojovnému fotbalu. A jak jsem už zmiňoval, pokud my bojovnost do utkání nedáme, tak to budeme mít proti Baníku, který je v tomto hodně silný, velmi těžké.

Stěžejní hráči soupeře

Martin Lukeš Vojtěch Engelmann Lukáš Droppa Michal Frydrych
2
Asistence
3
Góly
855
Odehraných minut
810
Odehraných minut

Porovnání týmů

9. místo v tabulce 11 bodů
12:24 skóre 1,20 gólů na zápas
1 čisté konto 20 žlutých karet
0 červených karet 9 bodů doma
16. místo v tabulce 6 bodů
8:18 skóre 0,80 gólů na zápas
2 čistá konta 28 žlutých karet
1 červená karta 2 body venku
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies