FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Leoš Kalvoda: Baník staví na bojovném a kolektivním výkonu

Leoš Kalvoda: Baník staví na bojovném a kolektivním výkonu Z n o j m o - Reprezentační a pohárová přestávka je už definitivně minulostí a o víkendu se opět naplno rozběhnou kolečka stroje jménem Gambrinus liga. Znojemští fotbalisté zajíždí v sobotu na půdu Baníku Ostrava, což znamená tradiční rozhovor s trenérem Leošem Kalvodou, který mapuje situaci před nadcházejícím utkáním. Pozitivní zprávou jistě je, že do zápasu bude připravený uzdravený Václav Vašíček. Více už v článku.

 
 
 

Jak probíhalo období delší ligové přestávky? Žádné problémy, vše v pořádku?
Vše probíhalo v pořádku. Hráli jsem pohár se Spartou a pak jsme měli přípravné utkání s Trnavou. Jinak se trénovalo. Jen o uplynulém víkendu měli kluci volno. Všichni jsou zdravotně docela v pořádku, akorát Dan Odehnal není stoprocentně fit, také Zeba byl mimo hru a netrénoval (dlouhodobě zraněný je Roman Hříbek pozn. red). Jinak je vše v pohodě. Radek Buchta nemůže nastoupit proti Baníku kvůli čtyřem žlutým kartám, navíc má ještě po zlomenině nosu, takže pauza mu prospěje.

Takže Václav Vašíček zdravý a připravený hrát?
Co mi říkal, tak trénoval dnes naplno, a že je všechno v pořádku.

Vypadá to, že by mohl zvládnout i celých devadesát minut?
Záleží na výkonu. (s úsměvem)

Zmiňoval jste, že Dan Odehnal má zdravotní problémy. Uvažujete o nasazení Martina Hudce?
Je to možné. Ještě jedeme do Prahy dělat registračku, ale to už vše dopadne a bude v pohodě. Bude záležet také na zdravotním stavu Dana Odehnala, a to rozhodne.

Pojďme už k soupeři. Vypadá to podle posledních výsledků, vyjma poháru, že Baník už zažehnal tu největší krizi?
Porazil Liberec 3:0 a potom remizoval na Slovácku 2:2. Dvě poslední kola tedy neprohrál. Já jsem je viděl hrát proti Liberci a musím říct, že doma podali velice slušný výkon. Předčili Liberec v bojovnosti a nasazení. To zdůrazňuji klukům, že těmito stránkami, když dají do zápasu sto procent, tak mohou vyhrát i nad silnějšími a fotbalovějšími soupeři. To se nám potvrdilo s Mladou Boleslaví a Baníku s Libercem. Samozřejmě chceme v Ostravě vyhrát, to chceme každopádně v každém zápase. Čeká nás ale velice těžký soupeř, protože hráči Baníku "jezdí" na sto procent. Navíc dle počasí bude zřejmě mokro, takže to bude nahrávat bojovnému fotbalu. A jak jsem už zmiňoval, pokud my bojovnost do utkání nedáme, tak to budeme mít proti Baníku, který je v tomto hodně silný, velmi těžké.

Dá se tedy říct, že Baník má hru založenou především na bojovnosti a týmovém výkonu stejně jako Znojmo?
Baník má mladý kádr. Když si vezmu třeba stoperskou dvojici Frydrych, Baránek. Dalšími mladíky jsou například Holzer, Kraut, Rolinc. Takže ano, Ostrava má založenou hru na bojovnosti a na kolektivním výkonu a poctivé hře.

Návodem na úspěch by mohlo být vítězství Bohemians na Baníku v 8. kole (Bohemians zvítězili 3:1 pozn. red.)?
Každý zápas je jiný. Těžko například někdo čekal, že Baník porazí Liberec 3:0. I když musím říct, že Ostrava dala trochu šťastné góly. Za hru si ale Baník výhru zasloužil.

Může být pro Baník výhodou, že trenér Svědík má Znojmo nasledované z minulé sezóny Fotbalové národní ligy, kdy ještě vedl Pardubice?
Určitá výhoda to může být, ale každý zápas začíná za stavu 0:0 a každé utkání je jiné. Pokud předvedeme výkon jako s Boleslaví, tak o výsledek nemám strach.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies