FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Byly to nervy ale zvládli jsme to, těší po výhře nad Boleslaví Jana Mudru

Byly to nervy ale zvládli jsme to, těší po výhře nad Boleslaví Jana Mudru Z n o j m o - Zkuste hádat, kdo po desátém kole Gambrinus ligy nevynechal ani minutu na hřišti? Nevíte? Je to krajní obránce Jan Mudra. Znojemský bek odehrál všech 900 minut, čímž se nemůže pochlubit nikdo jiný v týmu. Jan samozřejmě nechyběl ani v duelu proti Mladé Boleslavi, při kterém ho čekalo hodně práce se standardkami soupeře a mnoho tvrdý osobních soubojů. Po zápase se ovšem mohl radovat ze zasloužené odměny a z historicky první výhry Znojma v Gambrinus lize.

 
 
 

První tolik vytoužená výhra v Gambrinus lize, jaký je to pocit?
Skvělý pocit, za tím jsme šli od prvního kola, bohužel se nám to nějakým způsobem nedařilo. Dnes (sobota) jsme ale zabrali potom týdnu a vítězství v Převýšově. Tam už jsme začali hrát jinak. Řekli jsme si, že budeme hrát důrazněji a přenesli jsme to z poháru i do ligy. Hlavně bojovnost a nasazení, to bylo asi nejdůležitější.

Jak jste zápas viděl?
Myslím si, že jsme lépe kombinovali než v minulých zápasech, tam to drobet vázlo. I když proti Boleslavi to bylo těžké. Konkrétně pro naši obrannou čtyřku, která svedla spoustu těžkých soubojů. Když se nám souboje povedlo vyhrát, tak se kluci dokázali dostat k odraženým míčům a vepředu dobře kombinovat, a to byl také jeden z důvodů, proč jsme vyhráli.

Určitě vám pomohlo, že jste se dostali do vedení, což se v předchozích zápasech prakticky nestalo.
Vždy je to dobré, když dáte jako první gól a ještě to vydržíte do přestávky. Pak jsem se trochu zklidnili, řekli si co a jak, že nesmíme zalézt a hrát dál. Věděli jsem, že nás bude soupeř tlačit, že bude muset více útočit a bude se to více otevírat a my bychom mohli udeřit podruhé, což se také stalo. Ale byly to nervy celý druhý poločas, bylo to těžké, soupeř měl nebezpečné rohy. Ovšem poradili jsme si s tím a zaslouženě jsme vyhráli.

Nebyli jste ve druhé půle nervózní z toho, že výhru neudržíte, nebo soupeř třeba skóre otočí?
Nervozita trochu byla, to asi musí být, ale nesmí se jí podlehnout. Důležité je, že jsme se nějakým způsobem semkli, že jsme na sebe mluvili, to je asi vždy to nejdůležitější. Věděli jsme o sobě.

Co jste si říkal, když Patrik Hrošovský vstřelil chvíli před koncem druhý znojemský gól?
Říkali jsem si, že už to musí být jasné. Říkal jsem si, že tohle kdybychom pustili, tak by to bylo na vrácení registračky. Už jsem tomu věřil, že to dotáhneme.

Po utkání se Zbrojovkou to vypadalo všelijak a situace nebyla příliš růžová. Teď jste zase zpátky ve hře.
Je důležité, že jsme s ostatními týmy ve hře. Kdyby jsme to proti Boleslavi nezvládli, tak by to byla další ztráta na celky před námi, a to by bylo špatné. Samozřejmě nic není hotové, je to jen jeden zápas, musíme takhle pokračovat dále. Bude to ještě hodně těžké a dlouhé.

Co říkáte na diváckou návštěvu, která byla opravdu malá?
To jsem si říkal hned na začátku, když jsem nastupovali. Lidem se asi naše předchozí výkony nelíbily, to chápu. Nepřišli, rozhodli se tak. Právě jsem si říkal, dneska určitě vyhrajeme, když tady nejsou lidi a ono se to stalo. Já si ale myslím, že zápas s Boleslaví byla pozvánka pro fanoušky, aby se na stadion zase vrátili. Nebo přinejmenším určitě pozvánka na sobotní pohárové utkání se Spartou, které hrajeme doma ve Znojmě.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies