FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V utkání podzimu bude první Znojmo hostit druhý Žižkov

V utkání podzimu bude první Znojmo hostit druhý Žižkov Z n o j m o - Není pochyb o tom, jaký zápas bude šlágrem jedenáctého kola 2. ligy. Druhá Viktoria Žižkov zavítá na jih Moravy na půdu lídra tabulky ze Znojma. Jihomoravané mají momentálně na svého soupeře čtyřbodový náskok, takže by se udrželi na prvním místě i v případě prohry, na takový scénář však nikdo ze znojemských fotbalistů rozhodně nemyslí.

 
 
 
JENOM KRÁTKODOBÁ ZASTÁVKA A OPĚT NAHORU? - VIKTORIA ŽIŽKOV

Pouhý rok se Viktoria Žižkov ohřála v prvoligové společnosti, v ní nasbírala pouhých devatenáct bodů a od nového ročníku působí znovu ve druhé lize. Ovšem má to být jenom dočasná zastávka mezi další cestou vzhůru. A v úvodu sezóny to doopravdy tak vypadalo, Viktorka působila naprosto suverénním dojmem a nedávala pochyb o rychlém návratu mezi elitu. První čtyři kola zvládli Pražané na jedničku s hvězdičkou, nasbírali plný počet bodů při skóre 8:0. I další cestu byla poměrně úspěšná, jediným zaváháním byla domácí remíza s Mostem. První pořádná "facka" přišla v osmém kole, kdy Žižkov prohrál v Sokolově. Následovala výhra nad Bohemians Praha, ale suverénní pozice se začala pomalu otřásat, což poté potvrdily dvě prohry - v Karviné a doma se Zlínem.

Poslední zaváhání znamenaly ztrátu prvního místa a navíc ještě čtyřbodové manko na současného lídra ze Znojma a také dotažení ostatních týmů ze zadních pozic, před kterými měla Viktorka ještě před pár koly znatelný náskok. Shrnuto a podrženo Žižkov je momentálně na druhém místě a právě na toto místo je pořádná tlačenice.


1.SC Znojmo • FK Viktoria Žižkov
Neděle 21.10.2012 (14:30 hod.)
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): Náš celek se v předchozích sezonách zachraňoval, a teď jsme na čele. Nemůžeme se už schovávat za předsezonní slova o středu tabulky. Naše postavení chceme potvrdit a vyhrát. (zdroj: Jaroslav Kára/deník.cz)

Žižkov má nicméně všechny předpoklady druhé místo udržet a bojovat i o první. Má zkušeného trenéra, který zná dobře prostředí druhé ligy a umí pracovat s mladými hráči, kterých je v kádru většina. Tým mladíků je pak vhodně doplněn o zkušeného hráče, jimž je třeba obránce Aleš Besta, známý například z působení v Baníku Ostrava. V útoku se spoléhají Pražané na talentovaného Surynka, který již dokázal v letošním ročníku 2. ligy pětkrát rozvlnit síť.


V minulém kola přišla pro Žižkov první domácí prohra. Překvapivě přišla s trápícím se Zlínem, který výrazně zlepšeným výkonem ve druhé půli zvítězil 2:1 (Foto: fkvv.cz)

O nadcházejícím zápase ve Znojmě se na oficiálních stránkách klubu fkvz.cz rozmluvil trenér Žižkova Roman Nádvorník. „Jedeme k utkání proti velmi silnému celku. Mužstvo hraje kompaktně s obrovským nasazením a ve svém středu má několik hráčů, kteří umí rozhodovat zápasy. Musíme hrát velmi zodpovědně a vyvarovat se jakýchkoliv chyb,“ varoval před silou soupeře Nádvorník a posteskl si nad absencemi: „Tentokrát nemůžeme počítat s Marcelem Šťastný, který bude stát pro žluté karty. Pět dalších se potýká s různými drobnými zdravotními problémy a o jejich startu se rozhodne až těsně před zápasem. Bohužel nás to potkalo zrovna před Znojmem, ale s tím se nedá nic dělat.“

Znojmo se v neděli pokusí Žižkov poprvé porazit. S Viktorkou se střetlo ve své nováčkovské sezóně 2010/11 a oba vzájemné zápasy prohrálo. Nyní je však situace odlišná, Jihomoravané nebojují o záchranu, ale naopak se drží na čele tabulky.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies